TOP
Imatge de l’embarcació enfonsada.

Recuperada una embarcació enfonsada per una avaria al pantalà de l’estany des Peix

Operaris d’una empresa especialitzada a recuperar embarcacions van reflotar ahir dimecres una embarcació que s’havia enfonsat abans-d’ahir al pantalà de l’estany des Peix.

Segons han informat fonts del Consell a Ràdio Illa, l’embarcació, de nom Palomida, s’hauria enfonsat per una avaria i, per tant, ni les condicions meteorològiques adverses dels darrers dies ni l’estructura del pantalà haurien estat causants de l’enfonsament.

Segons confirmen les mateixes fonts, la propietat de la barca va contractar una empresa de l’illa per reflotar-la sota la supervisió del coordinador de l’estany. Aquesta hauria set remolcada fins a terra ferma, on es va carregar en un camió. Les despeses de l’operació de reflotament haurien estat cobertes per l’assegurança contractada pel propietari.

La barca duu per nom “Palomida”.

 

Permís provisional d’amarrament
D’altra banda, des del Consell han assenyalat que les embarcacions que es troben actualment amarrades en el mateix pantalà, una vuitantena, han estat autoritzades a fer-ho de forma provisional per part de la institució insular per poder continuar amb les obres del projecte de regulació dels fondeigs. Aquestes són embarcacions que s’havien de desplaçar de la seva ubicació per poder continuar amb els treballs.

Des del Consell han apuntat també que les adjudicacions dels 285 fondejos que hi haurà a l’estany estan a punt de publicar-se. Cal recordar que es van presentar 489 sol·licituds i, per tant, hi haurà 204 embarcacions que s’hauran de llevar d’aquest espai protegit inclòs dins el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Compartir

PROGRAMES