TOP
Una ciclista circula per Sant Francesc.

Residents que pedalen: moure’s cada dia en bici no és cosa només de turistes

En el Dia Mundial sense Cotxes Ràdio Illa ha convidat a residents a Formentera que empren la bicicleta en els seus desplaçaments quotidians. Amb ells repassam l’experiència de moure’s cada dia pedalant i compartim les valoracions sobre el paper de la bicicleta en la via pública i com fer-lo més segur i amable.

Na Maribel Escandell ens explica que enganxa un carretó a la seva bicicleta per carregar-hi els més de 50 quilos que pesa la seva parada. Mati Cabrera exposa la seva experiència muntant una bicicleta elèctrica i reflexiona sobre el canvi de mentalitat que ha de conduir al ple respecte dels drets dels ciclistes com a usuaris de la via pública. José Ángel Muntó comparteix la seva experiència, desplaçant-se cada dia des de la Mola fins a Sant Francesc i tornar, a lloms d’una bicicleta elèctrica. Paula Ferrer assenyala que gràcies a l’electrificació de la seva bicicleta convencional, ha pogut seguir pedalant en el seu vehicle de tota la vida sense haver de fer sobreesforços. I per últim Francisco Torres ha presentat a Ràdio Illa una bicicleta amb quadre de fusta de faig que ha fet de forma artesanal al seu taller de la Mola, durant un any de feina.

Francisco Torres amb la seva bicicleta de fusta. Instagram

El Consell atorga ajudes per adquirir bicicletes o convertir-les en elèctriques. Se subvencionaran 100 euros per convertir en elèctrica una bicicleta convencional, 150 € per comprar una bicicleta convencional, 250 euros per comprar una bicicleta convencional i convertir-la en elèctrica i 450 euros per comprar una bicicleta elèctrica. Les ajudes es poden demanar a l’OAC i l’OVAC fins a esgotar el pressupost que és d’11.400 euros.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES