TOP
Sense la bonificació, es passarà de pagar el 5% al 100% de l’impost de plusvàlua.

Sa Unió demana que no s’elimini la bonificació per a famílies en la nova ordenança de la plusvàlua

Sa Unió ha rebutjat aquest matí la modificació de l’ordenança reguladora de l’impost sobre l’increment del valor de naturalesa urbana, coneguda com a plusvàlua, i ha demanat a GxF i PSOE que no eliminin la bonificació del 95% a les famílies en considerar-ho “un nou atac als formenterers”.

En aquest punt, debatut a conseqüència de la declaració d’inconstitucionalitat i nul·litat per part del Tribunal Constitucional, el conseller Javi Serra ha explicat que “GxF-PSOE han incorporat els valors màxims permesos. Però el més greu és l’eliminació de la bonificació del 95% en herències de béns que tenien, fins ara, les famílies de Formentera. És realment un escàndol i un atac més a les
herències dels formenterers. Cal recordar el mal que ha fet el PSOE als pactes successoris d’Eivissa i Formentera”.

Serra els ha ofert el vot a favor a canvi d’incorporar la bonificació a les famílies, però l’equip de govern no ha acceptat.
També ha lamentat que el conseller Escandell hagi faltat a la veritat assegurant que aquesta opció està recollida en altres articles del text. “L’habitual per part de les administracions és incloure aquestes bonificacions a les ordenances; tanmateix, l’eliminació que han fet GxF i PSOE no s’ha vist enlloc. Els afectats, com sempre, els formenterers”, ha afegit.

En declaracions posteriors, Serra ha explicat que “quan un pare o una mare moria i deixava en herència al seu fill un pis a sòl urbà, s’aplicava una bonificació del 95%, pagant sols un 5% del total. No obstant això, amb la modificació de GxF i PSOE, aquest fill haurà de pagar el 100% d’aquest impost. Reiteram que és un altre atac a les herències de les famílies de Formentera”.

Ordenança de venda ambulant
Sa Unió sí que ha donat suport a l’aprovació inicial de l’ordenança de venda ambulant i ha proposat a l’equip de govern que s’endureixin les sancions. L’esmena que aquest grup ha fet al ple, que ha estat acceptada per l’equip de govern, també suggereix la forma d’endurir aquestes sancions, atès que no s’ha permès la participació de Sa Unió en les reunions amb entitats afectades.

Des de Sa Unió, han recordat que “és un tema recurrent cada estiu i que ha estat gràcies a les proposicions per augmentar el control que ha fet aquest grup polític any rere any que finalment s’ha donat aquesta passa. És molt important que, a banda de les ordenances, s’incrementi el
control amb els efectius necessaris per part del Consell”, han afegit.

Trasllat de residus
El ple, per unanimitat de tots els grups polítics, ha donat suport a una proposició conjunta de Sa Unió i l’equip de govern relativa al transport de residus de Formentera a Ca Na Putxa (Eivissa), arran que el Govern de l’Estat no inclou cap partida als Pressupostos Generals.
“S’han rentat les mans quan la realitat és que és una obligació que té, com ja fa a altres bandes com les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla”, han explicat.

Servei d’oncologia
Amb caràcter d’urgència, i ateses les darreres denúncies que han sortit publicades en premsa, Sa Unió ha presentat una proposició sobre el servei d’oncologia a Formentera perquè es restableixin de manera immediata les consultes presencials a l’hospital. En aquest sentit, el portaveu Llorenç Córdoba ha recordat que un dels professionals ja va alertar que es quedarien sense un dels especialistes, deixant sense servei l’Hospital de Formentera i obligant els pacients a desplaçar-se
fins a Can Misses.

Des de Sa Unió apunten que l’Associació contra el Càncer d’Eivissa i Formentera, així com del sindicat SIMEBAL, han qualificat la situació d’inacceptable, fet que es comparteix des d’aquesta formació. Per tant, el grup ha sol·licitat a l’IB Salut, a la Conselleria de Salut i Àrea de Salut a reprendre les consultes mèdiques d’oncologia a Formentera, per donar solució al greu problema de falta d’oncòlegs a Can Misses, que repercuteix directament a l’Hospital de Formentera i els seus pacients.
Finalment, aquesta proposició s’ha aprovat de manera conjunta i per unanimitat de tots els grups polítics.

Compartir

PROGRAMES