TOP

Sílvia Tur anuncia que el Parlament balear recorrerà al Constitucional si el Partit Popular i Ciutadans tornen a impedir la tramitació de la proposta per declarar el Mediterrani lliure de prospeccions

La diputada per Formentera recorda en un comunicat que el passat mes de juny la Mesa del Congrés dels Diputats va vetar aquesta proposta, que havia estat aprovada prèviament per unanimitat al Parlament balear.
El veto de la Mesa fou possible gràcies als vots del Partit Popular i de Ciutadans, que s’empararen en un informe desfavorable emès per part del Ministeri d’Energia que no fou signat per cap responsable tècnic ni polític, i que es fonamentà en premisses arbitràries i en part falses, com per exemple, que el Projecte de Llei afectaria els pressupostos de l’Estat de 2017 per una suposada reducció de les taxes de concessions petrolieres vigents.

En aquest sentit, Tur assegura que la ruptura del consens antiprospeccions a les Balears per part d’aquestes dues formacions posa en perill l’economia i el medi ambient de les Illes enfront de l’amenaça dels projectes d’investigació, exploració i explotació d’hidrocarburs que segueixen tramitant-se.

La parlamentària ha avançat que davant d’aquest veto s’espera un nou pronunciament dels grups de PSOE, Unidos-Podemos, Compromís, ERC, PdeCAT, EH-Bildu i Nueva Canarias.
A més, Sílvia Tur ha afirmat que en el cas que la Mesa del Congrés reafirmi el veto, se sol·licitarà al Parlament balear que presenti un recurs al Tribunal Constitucional per recórrer la decisió de la Mesa.

Compartir

PROGRAMES