TOP
El 14 de febrer s’apagaran les emissions en senyal estàndard.

Televisió: 170 llars de Formentera, afectades pel salt a l’HD del 14 de febrer

El dimecres de la setmana vinent, 14 de febrer, es produirà l’apagada de les emissions de la TDT (televisió digital terrestre) en definició estàndard (SD) i únicament continuaran les d’alta definició (HD). Xisco Cánovas, director general de Simplificació Administrativa, Modernització i Administració Digital del Govern balear, detalla que aquesta modificació afectarà únicament dos col·lectius: d’una banda, els espectadors que captin el senyal via satèl·lit, que en el cas de Formentera són unes 170 llars i, de l’altra, aquells que tenguin televisions de tecnologia antiga (anteriors a 2005, aproximadament).

En el cas de les cases on es rep el senyal per via satèl·lit, els interessats s’han de posar en contacte amb el seu instal·lador autoritzat de TDT perquè comprovi si és necessari substituir el dispositiu extern d’SD per un amb HD. En aquest capítol el director general ha indicat que aquests aparells tenen un preu de devers 300 euros i que el Govern balear disposa d’una ajuda que cobreix fins a un màxim de 250 euros i que es tramita mitjançant els instal·ladors autoritzats.
En el segon cas, el de les televisions antigues, Cánovas exposa que per continuar veient la TDT, s’haurà d’instal·lar un dispositiu extern per poder captar el senyal HD. L’aparell té un cost que oscil·la entre els 20 i 30 euros. Per saber si la nostra televisió necessitarà aquest dispositiu, només cal que comprovem si actualment ja rebem algun canal en HD. En aquest cas, no haurem de comprar l’aparell i no tendrem més molèsties que procedir a algunes resintonitzacions de canals.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES