TOP
Ana Juan a Ràdio Illa.

“Tenim un problema amb les festes il·legals que danyen la imatge de Formentera”

La setmana passada us informàvem que Formentera rebrà un reforç de la presència de la USECICO, la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil com a mesura per assegurar la seguretat de l’illa i evitar les festes il·legals tant en zones protegides, com a cases. Avui hem convidat a la presidenta del Consell, Ana Juan, perquè ens expliqués aquesta petició que es va formular divendres passat en la reunió de coordinació extraordinària de seguretat entre el Consell i responsables de la Guàrdia Civil, representants de Costes i Medi Ambient del Govern, per demanar major dotació d’efectius i coordinació per fer front a aquesta problemàtica.

De fet, aquesta reunió es va celebrar dies després d’una setmana marcada per la proliferació de fins a tres festes il·legals en la zona de Cala en Baster i Sa Punta, ara fa uns deu dies. I també aquest dilluns, el mateix Consell informava que entre  el passat dijous i diumenge, la Policia Local intervengué en tretze festes il·legals a cases de Formentera aixecant 28 actes per incompliment de l’ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació.
Així mateix, s’han interposat 26 denúncies per desobediència o obstrucció als agents de l’autoritat i també s’han denunciat 27 vehicles per obstaculitzar la calçada o l’accés a altres habitatges. Sobre aquest assumpte, que a més a més coincideix en el temps amb la notícia que us avançava Ràdio Illa que, entre tancats i en tramitació, s’han obert des del març expedients a 19 locals d’oci i restaurants per incompliment de l’ordenança de remors, ha respòs a diverses preguntes la presidenta a l’estudi 1 de Ràdio Illa, a qui també hem demanat sobre altres qüestions d’actualitat com el pregó de Santa Maria, la nova beca d’investigació en el marc del Pla d’Igualtat o l’entrada en vigor avui dimecres del límit de temperatures i l’apagat d’enllumenat a aparadors, entre altres mesures d’estalvi energètic dictades pel Govern Central.

Recupereu en aquest enllaç l’entrevista sencera:

 

Compartir

PROGRAMES