TOP
Fragment del cartell de Santa Maria 2022 dissenyat per Saloua Zine.

Torna Santa Maria: còctel de música, xerrades i consciència

Les Festes de Santa Maria tornen a fer honor al seu recorregut i un any més ofereixen una proposta que combina entreteniment, actuacions musicals i continguts reivindicatius, especialment en les xerrades programades. I per descomptat, no faltarà el pregó de festes, que es llegirà a la plaça de la Constitució a les 23.30 h del dia de Santa Maria de les Neus, divendres 5 d’agost. Enguany les festes de sa terra s’han donat a conèixer amb un cartell que mostra una pagesa amb vestit típic i posat assertiu, elaborat per la dissenyadora aragonesa establerta a París, Saloua Zine.
Tot i que la Comissió de Festes de Santa Maria sempre aposta per activitats que interpel·len als debats actuals, en aquesta edició tampoc renuncia a les propostes més tradicionals. Així, el divendres 5, la missa a l’església de Sant Francesc se celebrarà les 19 h i anirà seguida, a les 20 h, per la ballada popular amb les colles des Pastorells i es Xacoters.

Música i festa nocturna
Les nits més esperades, les dels concerts i actuacions de dj, tendran lloc a la plaça de la Constitució el dijous 4 i divendres 5 d’agost i s’allargaran des de les 21.30 h fins a les 4h.
Tot un clàssic de Santa Maria, SantGenís, la proposta de folk rock del músic català establert a Formentera Genís Campillo, obrirà les actuacions del primer dia, amb la presentació del seu darrer treball, Empelt. La nit de concerts prosseguirà amb Bloco Colubraria, el grup de batucada format a Formentera que ja ens ha acompanyat en altres jornades reivindicatives, com el 8M. A més, dijous a la nit tocarà Rudymentari, grup de reggae en català amb origen menorquí. La primera sessió d’espectacles nocturns la clourà la música electrònica del local Dj Day-n.
La segona nit de concerts, la de divendres 5, començarà amb la proposta del grup de pop folk Simateix, liderat pel formenterer establert a Barcelona, Miquel Tur, que ens oferirà temes propis i versions del panorama musical català actual. Després actuaran els joveníssims The New Young Polaks, una banda de blues i rock provinent d’Eivissa i Dj Vinz, amb la seva recepta electrònica, un altre dels convidats habituals de les festes de sa terra.

Xerrades, sensibilització i ioga
Més enllà de les nits de música, les festes tornen a presentar una rica proposta de conferències que sintonitzen amb algunes qüestions contemporànies. Dilluns 1 d’agost, la promotora del Molinet, Ana Celada, impartirà la xerrada titulada “Moneda Social”. La cita serà a les 19.30 h al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.
L’endemà, dimarts 2 d’agost, els activistes culturals Manolo Oya i Lorenzo Pepe oferiran la conferència “Peluts i altres forasters a Formentera”. L’impulsor del Trampolí Mecànic i el joier i conductor del programa de Ràdio Illa, Isola che non c’è, plantegen l’acte com un debat obert a la participació dels assistents. La trobada serà a les 19.30 h a l’antiga sala de plens (seu del Consell, a la plaça).
Dimecres 3 d’agost serà el torn d’un dels temes del moment, el feminisme, per la qual cosa la Comissió de Festes ha convidat al col·lectiu eivissenc Emprendada Feminista per plantejar la xerrada “Educació feminista: feminitats, masculinitats i educació sexual”. L’acte tendrà lloc al Centre Antoni Tur “Gabrielet” a les 19.30 h.
El català també centra una de les xerrades: “El correllengua a Formentera”, que portarà a terme la Plataforma per la Llengua, dijous 4, a les 19.30 h al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.
Dissabte 6 d’agost, la doctora en antropologia i investigadora social Alba Pons impartirà la conferència “La potència del desig: aliances contra la normalitat sexual” que se celebrarà a les 18.30 h al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.
Finalment, diumenge 7 d’agost, a les 19.30 h al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, la resident a Formentera Eva Oller oferirà una sessió d’ashtanga ioga oberta a tots els públics.

 

 

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES