TOP
Universitaris al nord d’Itàlia.

Tres Erasmus balears sol·liciten ser retornats del nord d’Itàlia 

Des d’inicis de setmana, la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha estat en contacte amb els 23 estudiants que cursen un Erasmus a Itàlia durant el segon semestre. La UIB els ha fet saber que està a la seva disposició per resoldre dubtes i transmetre’ls les recomanacions i informacions relacionades amb el coronavirus que puguin afectar la seva estada.

Retorns provisionals
Davant la recomanació del Ministeri de Sanitat de no viatjar a les zones més afectades pel covid-19 i les peticions fetes per part d’alguns alumnes, la UIB, en compliment del compromís d’oferir als seus estudiants la màxima protecció i suport, facilita la tornada a Balears dels alumnes desplaçats a la zona afectada que hagin decidit lliurement reincorporar-se per cursar aquí el segon semestre. Aquest suport l’estén també als que encara són a les Illes i tenen previst viatjar d’aquí a poc temps com a integrants del programa Erasmus a universitats de les zones esmentades.
Malgrat que la situació general a les universitats del nord d’Itàlia és de normalitat i la majoria d’estudiants han fet saber a la UIB que estan tranquils i que se senten segurs, n’hi ha que sí que han demanat de tornar provisionalment per motius diversos.
Així mateix, la Universitat ha contactat amb els alumnes italians que ha acollit aquest segon semestre per fer-los arribar les recomanacions que han emès les autoritats sanitàries per a persones procedents de zones de risc.
A més, el Vicerectorat d’Investigació i Internacionalització està en contacte amb el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació, que coordina els programes de mobilitat, per si emet instruccions més concretes que puguin afectar els estudiants d’Erasmus. La Universitat també està pendent de qualsevol notificació de les universitats italianes, i de les comunicacions dels ministeris de Sanitat i d’Exteriors i de la Conselleria de Salut de les Illes Balears per disposar d’informació actualitzada.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES