TOP
Imatge d’arxiu de Sílvia Tur a les dependències del Parlament balear.

Tur demana que les mesures contra el canvi climàtic s’apliquin també al transport marítim

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha demanat aquest dimarts al Govern que les mesures contra el canvi climàtic que afecten el transport marítim siguin d’aplicació «també al transport regular de passatgers i mercaderies».
Tur valora positivament el fet que la Declaració d’Emergència Climàtica aprovada pel Govern impulsarà mesures per afavorir la transició energètica del transport marítim, però trasllada al Govern la necessitat que aquestes mesures «no només afectin els creuers
turístics».

Una comissió per coordinar les accions del Govern
D’altra banda, la diputada ha demanat al vicepresident Yllanes, durant una pregunta oral al Ple del Parlament, que prioritzi la creació de la Comissió Interdepartamental per coordinar les accions que el Govern s’ha compromès a fer per mitigar el canvi climàtic, arran de la Declaració d’Emergència Climàtica que el Consell de Govern va aprovar el passat mes de novembre. Tur ha dit que és molt important que els acords «es facin públics» i que la ciutadania «conegui el calendari d’accions que es duran a terme en el present any».

Transport aeri
A més, la diputada ha insistit en el fet que les accions respecte de la mobilitat per mitigar els efectes dels gasos d’efecte hivernacle no poden deixar de banda el transport aeri, «perquè l’espai aeri de les Balears suporta un trànsit d’alta densitat i s’han d’impulsar mesures per fer-hi front».
Per últim, la diputada de GxF, PSOE i EU troba a faltar «concreció del Govern pel que fa a l’impuls als canvis normatius com ara la Llei de Mobilitat Sostenible o el Decret de Petjada de Carboni, entre d’altres».
Per tot plegat, fa unes setmanes, Tur va presentar una interpel·lació relativa a la política general del Govern en matèria de lluita contra el canvi climàtic, que es debatrà pròximament.

Compartir

PROGRAMES