TOP
Contenidors soterrats al port de la Savina. 7bts

UGT Serveis Públics anuncia mobilitzacions a Formentera si no es desbloqueja la contracta de neteja

UGT Serveis Públics ha anunciat avui que no descarta mobilitzar-se perquè es desbloquegi el procés de la nova adjudicació de la neteja viària i de residus de Formentera així com la negociació del conveni col·lectiu de la plantilla, i així poder “començar a solucionar els problemes d’aquest servei”.

L’organització sindical ha informat que les negociacions del conveni estan “paralitzades per l’empresa, que atribueix aquesta situació a la inactivitat de l’Administració en la convocatòria del plec de condicions de la licitació del servei”. A més, ha lamentat que “el Consell de Formentera hagi incomplert el seu compromís d’agilitzar el procés per licitar la nova adjudicació abans que acabés l’any 2022”.

Des d’UGT Serveis Públics s’ha advertit que “hi haurà conflicte laboral si no es reprenen les negociacions del conveni col·lectiu i l’Administració no s’implica de manera directa a resoldre el concurs públic de la neteja viària i recollida de residus de Formentera” i s’ha recordat que “el passat estiu el servei va estar a punt de col·lapsar per no comptar amb els vehicles necessaris per cobrir les rutes“.

Precarització del sector a Balears
D’altra banda, des del sindicat s’ha reiterat que “l’Administració és part implicada i causant de la precarització del sector a Balears per no tenir interès a solucionar l’atomització i temporalitat de contractes”, la qual cosa, segons afirmen “provoca que no s’aposti per un manteniment adequat d’instal·lacions i vehicles”.

Així mateix, UGT Serveis Públics ha insistit que “la solució definitiva als problemes de recollida d’escombraries de Balears passa per la creació d’un consorci o empresa que agrupi i gestioni la recollida i neteja viària des de cada illa o en l’àmbit de la comunitat autònoma”.

L’aposta d’UGT per a aconseguir millores “significatives” al sector i que Balears deixi d’encapçalar en tot l’Estat la precarietat laboral i conflictivitat entre els seus treballadors, ha dut a nomenar com a titular al comitè d’empresa europeu de PreZero a un dels delegats de personal del sindicat a Formentera. PreZero és una de les principals empreses a Espanya en l’àmbit de la recollida de residus i l’encarregada d’aquest servei a Formentera després que absorbís a Ferrovial i les seves empreses associades.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES