TOP
El candidat de Vox al Parlament, Vicente Juan Boned.

Vicente Juan Boned (Vox): “La llengua vehicular de l’ensenyament hauria de ser el castellà”

El candidat de Vox a l’escó de Formentera en el Parlament, Vicente Juan Boned Prats, ha exposat les seves propostes sobre temes clau per al futur de la nostra illa i la resta de les Balears. Per millorar l’accés a l’habitatge, Boned s’ha mostrat a favor d’alliberar sòl tant en terrenys rústics com urbans amb la finalitat d’impulsar la promoció de nous immobles. En aquest capítol, l’aspirant a diputat ha afegit que “Formentera és l’illa més perjudicada” pel que fa a l’habitatge.

D’altra banda, el candidat aposta per retallar impostos al mateix temps que vol reforçar serveis públics, com per exemple la salut. Per finançar aquests recursos públics, segons Boned, caldria reduir les remuneracions dels càrrecs polítics i que tenguessin salaris “normalets, com de 1.300 euros”. Preguntat sobre el fet que aquesta baixada podria complicar l’atracció de talents en la gestió pública, el membre de Vox ha assegurat que per “qui té una vocació de servei cap a la seva societat, el salari és el menys important”.
En matèria d’ensenyament, el candidat de Vox s’ha mostrat partidari d’ampliar l’IES Marc Ferrer i que la llengua vehicular de l’educació passi a ser el castellà, mentre que s’hauria de crear una assignatura relativa a la cultura popular de cada illa. En canvi, Boned declara que “el català és una imposició”.
Pel que fa a la massificació en zones naturals protegides, Boned remarca que les a Illes “vivim del turisme” i que si hi ha més gent, ens hem d’adaptar i “oferir més serveis” i ha exemplificat: cal posar “més autobusos (…) i més control als fondejos”. Preguntat si caldria limitar l’excés d’embarcacions i cotxes, Boned assenyala que no vol “prohibir” però cal que hi hagi “un control, no pot venir tot de colp”.

Compartir

Comentaris (1)

Deixa una resposta

PROGRAMES