Victòria sobre el xiulet final (Formentera 2 Ferriolense 1)

Migdia èpic avui al Municipal de Sant Francesc amb una rematada de cap providencial de Samu Sanjosé al darrer sospir que ha fet sumar tres punts vitals al Formentera en una jornada amb resultats força propicis.

Dia esplèndid avui. Dia de primavera més que d’hivern. I’Iván Gómez Roa que, després de les darreres incorporacions, comptava amb 16 jugadors del primer equip per primer cop amb molt de temps per disputar un compromís de lliga. Precisament, en l’onze titular, dos dels reforços d’aquest mercat hivernal: Dieguito i Espi.

El Formentera ha començat molt motivat l’encontre fent bon joc, disposat a l’atac, combinant i imprimint molta velocitat al baló. Davant un Ferriolense que ocupa el que pareix ser el seu lloc ideal temporada rere temporada, en una situació còmoda a la mitja taula. Enguany arribava a Formentera com a novè classificat.

Les transicions a la frontal de l’àrea blava cada cop eren més encertades i elèctriques i la grada s’ensumava el primer gol roig-i-negre. Això sí, els de Son Ferriol no havien vingut aquí de turisme i demostraven que amb poc podien posar l’ai al cor de l’equip local, com una pilota que al minut 15 s’ha passejat per damunt la línia de gol de la porteria defensada per Rives.

Els dos equips han consolidat la seva posició sobra la gespa artificial del municipal i el partit ha entrat en una fase més ensopida, amb dinàmiques de lluita intensa al mig del camp, sense acabar de materialitzar bones jugades. I ha sigut en aquest context quan a les acaballes de la primera part Górriz ha rematat un centre d’Omar en jugada aturada que ha fet pujar el primer a l’electrònic. 1 a 0 i el Formentera que marxava tranquil als vestidors.

La segona part ha començat seguint un guió molt paregut al de la primera part. El Formentera intentava posar el joc i maniobrava per apropar-se a la porteria rival, mentre que el Ferriolense es defensava sòbriament i esperava replegat a tenir la seva oportunitat.

Passaven els minuts i el Formentera no sentenciava. Gómez Roa ha volgut posar més pólvora donant entrada als altres dos nous fitxatges d’aquest gener, Franco i Vitolo.

I com pareixia que estava escrit, al minut 77, el Ferriolense ha empatat per mitjà d’Albert, pràcticament la seva única arribada a l’àrea roig-i-negra. Error de marcatge clamorós i sol a la frontal de la petita, el jugador mallorquí feia caure les primeres gotes de suor freda a la grada.

A partir de llavors el Formentera s’ha abocat a l’atac, sabedor que és en aquests finals de partit on una plaça de play off s’aconsegueix. Manel i Dieguito han tingut el gol de la victòria en els seus peus, però ha acabat sent el capità Samu Sanjosé qui quan ja passaven segons del temps de prolongació, al minut 95, ha rematat un centre en una segona jugada d’Agus des de la banda. I llavors ha vingut el deliri a la grada i dalt el terreny de joc. No hi ha hagut temps per a res més i l’àrbitre no ha deixat ni sacar de centre als mallorquins, que, molt enfadats, han protestat durant molta estona al col·legiat.

Ara a esperar el partit del Felanitx avui a Alcúdia, on una entrebancada de l’immediat perseguidor convertiria la jornada en rodona després de les sensopegades del Platges, l’Andratx i el Constància, rival, la setmana vinent, del Formentera.