TOP
L’helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevola la Mola, avui.

Detingudes 14 persones as Copinar per arribada irregular

A les 2.15 h d’aquesta matinada la Guàrdia Civil ha localitzat a la platja des Copinar (Migjorn) una barca amb migrants i ha detingut a 14 persones per arribada irregular, de les quals dues asseguren ser menors. Els arrestats han estat traslladats a Eivissa aquest matí i passaran a disposició de la Policia Nacional, que efectuarà els tràmits d’estrangeria i els incoarà un expedient de devolució, segons ha informat la Delegació de Govern de les Illes Balears.
De moment, es desconeix la nacionalitat i el sexe dels detinguts, tot i que la Delegació del Govern ha assenyalat que en les darreres arribades es tractava d’homes de nacionalitat algeriana. L’institut armat ha activat un operatiu de recerca per terra, mar i aire i no descarta més detencions en les pròximes hores.
És previsible que una vegada se sotmeti als detinguts a les proves PCR de covid-19, siguin traslladats a la Península, on seran atesos per una ONG, ja que els Centres d’Internament d’Estrangers es mantenen tancats per mor de la pandèmia.

Segona arribada a Formentera durant el 2020
La Guàrdia Civil ha localitzat una altra barca amb migrants a la platja des Cargol, a Mallorca, i ha detingut a 13 persones més. Els arrestats han estat traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Santanyí, mentre que la barca ha estat remolcada a la Colònia de Sant Jordi.
En l’acumulat d’ençà que ha començat l’any, i comptant les dues embarcacions localitzades en les darreres hores, s’ha detectat l’arribada irregular de 20 embarcacions i 250 migrants han estat detinguts.
És la segona arribada de migrants que es registra a Formentera enguany. El passat 29 de juny, 17 persones foren detingudes per haver recalat irregularment a l’illa a bord de dues embarcacions. En àmbit pitiús el passat cap de setmana una embarcació amb sis migrants va arribar a la costa Sant Josep.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES