TOP
Pepe Paya en una imatge cedida per la família.

Ha faltat de covid l’empresari Pepe Paya

Ahir va morir als 80 anys José Costa Mayans, Pepe Paya, que es trobava ingressat a la Unitat de Cures Intensives de Can Vilàs des de feia dies, segons ha confirmat la família a Ràdio Illa. Costa deixa una extensa família amb 4 fills i 9 néts. Es tracta de la sisena defunció de persona positiva en covid de Formentera, i la quarta de 2021, després dels decessos comunicats els passats 22 d’abril26 de desembre13 de gener, 4 de febrer i 12 de febrer.

De la Salinera al cinc estrelles
El qui arribà a ser el fundador i impulsor d’una de les iniciatives empresarials més exitoses de l’illa, el Grup Empresarial Paya, treballà de molt jove a les salines, segons recull l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. Posteriorment obrí un taller de bicicletes que acabà convertint-se en ferreteria i botiga d’electrodomèstics, satisfent la demanda generada per l’arribada de nous visitants que compraven cases a l’illa.
El 1971 s’inicià en el negoci turístic amb la construcció d’uns apartaments as Pujols, i també va comprar altres negocis i realitzà diverses promocions immobiliàries. L’establiment inicial de lloguer de bicicletes i motos es va expandir, convertint-se en Moto Rent es Pujols, que el 2017 era l’empresa amb la flota de motos més nombrosa de l’illa i que compta amb inversions a Eivissa, segons l’Enciclopèdia.
El grup empresarial, que és dirigit pels seus descendents, inaugurà el 2014 l’Hotel Blanco, as Pujols, remodelació d’un edifici anterior, que es convertí en hotel de quatre estrelles. El 2019 obrí el primer hotel de cinc estrelles de Formentera, el Five Flowers Hotel & Spa, també ubicat as Pujols.

Distinció de la Cambra de Comerç
Pepe Paya fou president de l’Associació Hotelera de Formentera, des de la qual defensà el model turístic propi de l’illa. El 2015 la Cambra de Comerç de les Pitiüses el distingí amb el Premi Posidònia, en reconeixement a la seva trajectòria empresarial en el sector turístic i pel seu compromís amb la qualitat i l’excel·lència.
La vetlla és dimecres de les 10 h fins a les 12.30 h al tanatori municipal, mentre que la missa funeral és a les 13 h a l’església de Sant Francesc. La família ha informat que si alguna persona vol fer arribar una ofrena floral, s’agrairà que en el seu lloc es faci una donació a Formenterers Solidaris. Descansi en pau.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES