TOP
Un vaixell de Trasmapi navega entre les Pitiüses.

Formentera recupera la barca de tornada de les 22.30 hores

Formentera recupera la darrera barca de les 22.30 hores, de tornada des de Vila cap a la Savina, a partir de dilluns 18 d’octubre. Així ho ha anunciat aquest matí en el ple del Parlament, el conseller balear de Mobilitat, Josep Marí Ribas ‘Agustinet‘, responent a una pregunta del diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz (GxF, PSOE i EU). El conseller autonòmic ha detallat que segueix negociant amb la naviliera la manera en què aquest servei pugui ser permanent i que busca fórmules d’acord amb la Llei d’Ordenació del Transport Marítim. Cal esmentar que Trasmapi va suprimir la barca de les 22.30 h el passat 30 de setembre perquè la seva baixa ocupació feia que no fos assumible per la companyia.

Pla de Mobilitat i Llei de Transport Marítim
El conseller ha subratllat que la Llei de Transport Marítim estableix que l’últim servei des d’Eivissa s’ha de fer a les 21:30 hores, encara que en el Pla director sectorial de Mobilitat es fixa l’objetiu de les 23:30 hores. A més, d’una banda, cal recordar que en el ple de l’estat de l’illa de l’any passat, tots els grups polítics del Consell votaren a favor d’instar al Govern balear a garantir durant tot l’any la prestació dels serveis de la primera barca a les 6 h de Formentera a Eivissa i la darrera barca a les 22.30 h de Vila cap a la Savina. D’altra banda, el mes d’octubre de l’any passat, s’anunciava al Parlament balear l‘acord amb les navilieres que donen servei entre les Pitiüses per tal de restablir, en un màxim de 15 dies, la primera – a les 6 hores – i l’última barca del dia – a les 22.30 hores. Amb tot, aquesta mesura havia quedat en suspens des del passat 30 de setembre.
Sanz ha agraït que el servei complet es restableixi dilluns vinent, per al diputat, “la connectivitat marítima entre les Pitiüses no és només un servei, és garantir el dret de la mobilitat de les formentereres i formenterers”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES