TOP
(c) 2016 Areadrone.cat El port de la Savina, amb el moll de Llevant en primer terme.

El Govern negocia amb la companyia per restablir el servei de les 22.30 h

El Govern balear s’ha posat en contacte amb la naviliera “perquè restableixi el servei” de les 22.30 h, tal com han informat fonts de la conselleria autonòmica de Mobilitat. Segons aquestes informacions, “s’està estudiant l’encaixament normatiu que ha de tenir la regulació per garantir la barca de primera i darrera hora”, tot i que no s’ha concretat, entre altres aspectes, si es valora finançar amb sous públics aquests enllaços.
Després que el 30 de setembre Trasmapi suprimís la barca de les 22.30 h, ara l’últim trajecte que salpa d’Eivissa cap a Formentera és a les 21.30 h. Aquest nou horari suposa un perjudici per a aquelles persones que es dirigeixen a Formentera després d’aterrar a Eivissa amb els darrers vols del dia o per als estudiants que no arriben a temps d’agafar la barca de les 21.30 h sense saltar-se una hora de classe.
Trasmapi ha explicat que s’han registrat unes ocupacions “molt baixes, per sota dels 10 passatgers” en el trajecte de les 22.30 h, una circumstància que, segons fonts de la companyia, no permet seguir amb aquest horari.

El Govern “no compleix el seu Pla Director” 
El conseller de Mobilitat de Formentera, Rafa González, ha assenyalat que el Govern balear està incomplint el seu propi Pla Director de Mobilitat, aprovat el 2018, que en el seu punt 8.3 especifica: “Ampliar l’horari nocturn del vaixell amb una sortida des d’Eivissa – Formentera, a les 23:30, això permetrà als passatgers de l’últim vol amb destinació Eivissa, poder desplaçar-se fins a Formentera. També es planteja garantir els trajectes de primera hora del matí, des de Formentera, perquè els residents d’aquesta illa puguin realitzar la totalitat dels trajectes aeris oferts des de l’aeroport d’Eivissa cap a Palma”. En aquest sentit, Baleària ha confirmat a Ràdio Illa que, de moment, no té previst modificar el primer trajecte del dia, a les 6 h, de Formentera cap a Eivissa. Des del Govern balear s’ha aclarit que aquest Pla enumera “objectius” si bé “no és una normativa directament aplicable”.
González ha afegit que en el ple del debat de l’estat de Formentera de l’octubre de 2020, s’aprovà per unanimitat instar al Govern balear a garantir durant tot l’any la prestació dels serveis de la primera barca a les 6 h de Formentera a Eivissa i la darrera barca a les 22.30 h de Vila cap a la Savina. Així mateix, González ha aplaudit la iniciativa del diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, que ha avançat a Ràdio Illa que preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Parlament que se celebrarà el pròxim dimecres 13 d’octubre.
La Llei 11/2010 d’Ordenació del Transport Marítim de les Illes Balears estableix que fins a l’aprovació de les freqüències horàries del servei en el decret que està pendent des de fa 11 anys, s’han de complir com a mínim unes sortides en cada sentit. La llei defineix una sortida primerenca a les 6 h des de Formentera i una nocturna des d’Eivissa a les 21.30 hores.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES