TOP
Alcaraz ha assenyalat que “s’externalitzaran determinats serveis de rendició d’informació econòmica mentre l’àrea d’Economia no pugui assumir la càrrega de treball”. Arxiu

José Alcaraz (PP), disposat a ajudar, però “no a liderar” cap candidatura

El president del Partit Popular de Formentera, José Manuel Alcaraz, no té intenció de liderar cap candidatura a les eleccions al Consell i al Parlament del mes de maig de 2023, ara bé, sí que està disposat “a ajudar”. Alcaraz, qui participà el passat cap de setmana a Palma en la Conferència Política del PP, ha exposat a Ràdio Illa algunes reflexions sobre el moment polític de l’illa.
Sobre els pròxims comicis, el cap del PP local ha declarat que la seva formació s’ha de reunir per decidir si torna a editar la coalició de Sa Unió, integrada juntament amb Compromís amb Formentera. A més, descarta “absolutament” pactar un govern insular amb PSOE o Gent per Formentera (GxF) i afirma que el seu objectiu és la majoria absoluta.

Sobre la recent absolució dels membres de Gent per Formentera (GxF) en el cas punta Prima, el popular ha assenyalat que “no té cap sentit que una imputació duri tants anys”. Amb relació al fet que el 2019 Sa Unió demanés assumir responsabilitats als processats, Alcaraz ha argumentat que “quan hi ha un càrrec del PP que l’imputen, tota l’esquerra demana la seva dimissió”.
Pel que fa a la coalició de GxF i PSOE en el govern insular, Alcaraz opina que “no està funcionant, hi ha tensions”. A més assenyala que en un govern de coalició “pot haver-hi discrepàncies” però la ciutadania no n’ha de patir les conseqüències. En aquest sentit, Alcaraz s’ha referit al fet que “les principals contractes que gestiona el Consell, de residus, transport, quioscos (…) i una menor, però important, com la cafeteria del poliesportiu, no s’han adjudicat encara” cosa que implica que “tenim uns serveis que es van adjudicar fa molts anys, amb unes condicions i població que han canviat”.
El líder del PP també ha proposat una rebaixa de l’IBI i de la taxa de l’aigua, i per compensar la disminució de finançament que tendria la institució ha argumentat que caldria evitar “despeses”, com per exemple, l’skate park, una infraestructura on, segons Alcaraz, “no hi va ningú”. A més, el popular ha declarat que actualment el Consell té “el govern més car i nombrós de la història de Formentera”.
En matèria d’accés a l’habitatge, sosté que les promocions a preu protegit no solucionaran aquesta problemàtica i, en canvi, aposta per la col·laboració entre els sectors públic i privat. En concret, detalla que es podria modificar el PTI amb la finalitat que les noves promocions immobiliàries en zona urbana hagin d’assumir la construcció d’un tant per cent d’habitatges a preu taxat.

 

 

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES