TOP
La sortida de les dues proves serà a les 18 h. Arxiu

3.000 corredors participaran aquest dissabte a la XV Mitja Marató i a la 8K Sant Ferran-La Savina

Aquest matí s’ha fet la presentació de la XV Mitja Marató Illa de Formentera i la 8K Sant Ferran-La Savina, que reuniran 3.000 atletes aquest dissabte a la nostra illa.

Cursa sostenible
La prova manté el compromís de reduir el plàstic d’un sol ús, per la qual cosa l’organització repartirà un bidó flexible dins la bossa de cada corredor que es podrà omplir al llarg del recorregut amb aigua o beguda isotònica. A més, a l’arribada es repartirà un bidó rígid ple d’aigua a tots els corredors a mesura que vagin travessant la meta.

Ecopilas tornarà també a estar present incentivant el reciclatge de piles i, en col·laboració amb Consell i Govern, es durà a terme una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar sobre la importància de reciclar un material altament contaminant. Així mateix, enguany també hi haurà un lloc d’Ambilamp per al reciclatge de bombetes.

D’altra banda, la sortida de la Mitja Marató i la carpa d’animació i espera tornaran a situar-se a 500 metres de la sortida real de la prova per respectar al màxim l’hàbitat del virot.

La sortida de les dues proves serà a les 18 h; la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la 8K, des de Sant Ferran. La meta conjunta estarà situada a La Savina, com en anteriors edicions.

Instantània de la presentació. Unisport

Declaracions
El conseller d’Esports, Hugo Martínez, ha destacat que enguany hi ha hagut més de 6.000 preinscripcions a la prova, “el que diu molt de com ha anat evolucionant aquest esdeveniment al llarg dels anys i de com n’és d’important al panorama esportiu actual”.

Per la seva banda, el titular de Turisme, Artal Mayans, ha manifestat la intenció de la institució de seguir organitzant aquest tipus de proves esportives a l’illa “que omplen l’illa durant un cap de setmana de corredors, de visitants i d’acompanyants, gent que ve a fer un turisme sa”.

Manuel Hernández, director de la prova, ha assenyalat que el recorregut per la Savina es manté amb el canvi que es va introduir l’any passat, ja que els corredors hauran de girar pel carrer Gregal quan venen des Pujols en lloc de sortir a la carretera general. A més, al llarg del recorregut s’instal·laran punts de dutxa per refrescar els corredors.

Francesco Bellini, responsable comercial de Trasmapi ha agraït a l’organització que continuï dipositant la confiança en la companyia per traslladar entre Eivissa i Formentera a participants, acompanyants i tot l’operatiu d’organització.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES