
Premiades les culleres de xeixa fetes a Formentera per alumnes de l’IES Marc Ferrer
Una cullera elaborada amb farina de blat xeixa completament comestible i que està molt bona. Aquest és l’invent que ha guanyat el 1r premi de Joves Emprenedors Associats de l’IBemprèn Jove que han presentat cinc alumnes del certificat de professionalitat d’Administració a l’IES Marc Ferrer.
Dos de les cinc estudiants que han participat en el projecte, Natalia Flores i Aimara Villaitodo -i la seua professora, Paula Tello-, expliquen a Ràdio Illa que la cullera de xeixa està cridada a substituir les culleres de plàstic d’un sol ús. És adequada per consumir des de cafès o llet, fins a iogurts o macedònies. A part de la xeixa, el producte, que és apte per vegans, conté oli de coco i una baixa concentració de gluten. Així mateix, aquesta cullera no té sucres, ni conservants ni colorants.
Durant les proves d’elaboració, Flores i Villaitodo han impulsat un procés d’investigació que ha implicat comprovar els terminis de caducitat del producte, la conservació de la consistència de la cullera quan se submergeix en begudes calentes o el fet que no transmeti sabors a la beguda que es consumeix.
Ara estan en contacte amb la Cooperativa del Camp per estudiar la possibilitat d’emprar farina de xeixa formenterera en l’elaboració en sèrie aquestes culleres comestibles i projecten formar una empresa per comercialitzar-les.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.