TOP
Fragment del cartell d”Aión’.

Arriba ‘Aión’, la darrera obra de dansa de Valeria Del Vecchio

L’obra de dansa Aión, creada i dirigida per la italiana resident a Formentera Valeria Del Vecchio, es representarà el dissabte 12 de febrer, en el segon espectacle de L’Illa a Escena de 2022, el programa d’arts escèniques i musicals que organitza l’Àrea insular de Cultura. La funció, de la companyia Fils Roulants, tendrà lloc a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i en ella Del Vecchio apareix en escena juntament amb Pablo Arias, en una obra en què el moviment és l’element essencial i té com a fons el so original de Diego León Arias.
Aión representa un lloc fora del temps on hi ha una multitud de possibilitats, d’experimentacions, de jocs, de fluctuacions. És una mena de finestra oberta sobre l’origen de totes les coses. Lorenzo Alessandro Pepe, col·laborador de Del Vecchio, explica que l’obra se situa “abans que començàs a córrer kronos, el temps, arrossegant l’univers en una caiguda lliure cap al final de totes les coses, quan els déus, encara nens, jugaven a Aión els seus jocs cruels, jocs de vida i mort, amor i odi, atracció i repulsió, jocs innocents i despietats que experimenten totes les possibilitats d’allò real, interpolant tota possible permutació en combinacions infinites”.

Cinc anys de col·laboració
Valeria Del Vecchio i Pablo Arias començaren a col·laborar junts el 2017 realitzant algunes improvisacions de música en viu i moviment a Formentera, així com diferents cursos intensius. Arran d’aquestes experiències nasqué la idea de fer un nou projecte junts: una peça que es pot adaptar a diferents llocs i espais. El 2021, una versió d’Aión es va estrenar a Eivissa dins del Territori Festival.
Valeria Del Vecchio resideix a Formentera des del 2009. Va iniciar el seu aprenentatge de ballet i la seua dedicació com professora de dansa contemporània a Itàlia, el seu país d’origen. Allí va treballar en la companyia de dansa i teatre Moto Mimètic. Posteriorment, ha creat diverses obres de dansa i ha interpretat peces de moviment com Perdius i Pàries. L’interès i la passió pel cos i el moviment l’han portada a desenvolupar el seu propi mètode, basat en la tècnica Body Weather. Actualment es dedica a impartir-ne classes regulars i cursos intensius.
Pablo Arias des del 2016 participa en diferents projectes relacionats amb la dansa, expressió corporal, performance i composició musical. És cofundador, cantant, músic i compositor del col·lectiu Negritos, amb el qual ha actuat en diferents escenaris d’Europa i Amèrica Llatina. Amb aquest col·lectiu ha realitzat col·laboracions per a diferents artistes de l’escena musical com Manu Chao i Alice Cooper. Actualment col·labora en el projecte Nius per a l’estimulació estètica en infants de zero a divuit mesos.

Preus i entrades
Les entrades es poden comprar a partir de demà divendres 4 de febrer a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7€. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.
L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat, que si no canvien els pròxims dies, estableixen que sigui exigible el passi covid per accedir a la sala.
Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES