TOP
Passatgers provinents d’Eivissa desembarquen d’una de les barques d’excursions marítimes en el nou moll, aquest matí.

Avui s’ha efectuat el trasllat de les excursions marítimes al nou moll, vora l’Estació Marítima

Les embarcacions d’excursions marítimes provinents d’Eivissa han començat aquest matí a fer ús del nou espai assignat al port de la Savina, al costat de l’Estació Marítima (vegeu imatge). D’aquesta manera es materialitza la reordenació dels espais portuaris acordada en el passat Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) i que havia estat aprovada per unanimitat en el Ple insular d’agost de 2021 i, més recentment, sol·licitada en reiterades ocasions per la presidenta del Consell, Ana Juan. Així mateix, s’espera que l’espai disponible vora del passeig Marítim que ara deixen lliure les barques d’excursions es destini a barques de xàrter nàutic, cosa que podria alleugerir la manca de places per aquest sector a la Savina.

35 noves places per al xàrter nàutic
En aquest sentit, l’APB ha informat Ràdio Illa que aquesta setmana espera que estigui llesta l’autorització temporal d’ocupació a favor de Port Med Formentera, perquè aquesta empresa pugui gestionar l’espai del port que ha quedat lliure, vora del passeig Marítim, i destinar-lo a 35 barques xàrter d’eslora petita. La mateixa font indica que abans de poder-lo usar, s’hi ha de fer una “petita actuació per posar un pantalà al moll i trens de fondejos”. Sobre aquesta actuació, l’APB no ha pogut concretar quan estarà llesta si bé ha afegit que “el material [per adequar el moll] ja està disponible”. De moment tres destacades empreses de xàrter nàutic de Formentera usuàries del port han declarat a Ràdio Illa que des de l’APB no se’ls ha informat que s’obria la possiblitat de poder emprar a curt termini els 35 amarratges per a les seves embarcacions de lloguer.
D’altra banda, cal recordar que Port Med Formentera és la nova empresa seleccionada per l’APB per a gestionar els llocs d’amarratge i locals a la dàrsena interior de Ponent al port de la Savina. A més, altres punts d’amarratge per a xàrters de més eslora queden pendents d’habilitar, segons l’APB, a l’espera que Marina de Formentera “abandoni completament” la dàrsena de Ponent.

Canvi de postura de l’APB
La decisió de l’APB de consumar el trasllat de les embarcacions d’excursions suposa un canvi de postura d’aquesta administració, ja que durant el mes de juny informà que no procediria al trasllat dels punts d’amarratge d’excursions marítimes, “fins que no es resolgui la situació amb l’anterior autoritzat”. L’APB feia referència a la negativa de Marina de Formentera d’abandonar les instal·lacions de la dàrsena de Ponent, malgrat que el títol per explotar-la caducà a finals de maig. Cal esmentar que Marina, que continua gestionant amarratges i locals de la dàrsena de Ponent, comunicà diverses vegades que no interposava cap dificultat davant l’ocupació del nou moll per a excursions, que abandonà el passat 28 de maig.

Compartir

PROGRAMES