TOP
Imatge del catamarà fondejat sobre posidònia aquesta tarda. AF

Comença la temporada de destrucció de la posidònia

A una setmana de la Setmana Santa, ja tenim la primera embarcació ancorada a les costes de Formentera. En concret, as Caló de s’Oli, zona inclosa dins el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, un paratge especialment conegut per les seves praderies de posidònia a poca profunditat.

Inacció del patró i denúncia
Just sobre d’aquestes praderies de posidònia és on es troba ancorat aquest veler de tipus catamarà i uns 12 metres de longitud, de bandera polonesa i amb un mínim de dos tripulants. Ràdio Illa ho ha pogut comprovar in situ i, a més, ha recollit el testimoni d’un navegant local que s’hi ha apropat per demanar-los si podien fondejar a una altra banda perquè estaven malmetent la posidònia.
El patró ha fet cas omís d’aquest avís i més d’una hora després l’embarcació continuava fondejada al mateix punt danyant les praderies del fons marí.
Davant aquesta situació, el fet ha set denunciat al telèfon d’emergències 112, on han pres les dades de localització de l’embarcació per passar-ne l’avís a les autoritats pertinents.

Vista del catamarà des de terra, fondejat enmig de la praderia al solpost. 7bts

Servei de Vigilància encara sense operar
Cal recordar, però, que ara mateix encara no hi han activades les barques del Servei de Vigilància de la Posidònia. L’any passat van desplegar-se a la nostra illa un total de cinc embarcacions des del 15 de maig al 30 de setembre, un nombre de barques que des del Consell s’ha reclamat que augmenti de cara a aquesta temporada per poder donar també servei a la zona de Migjorn i a la resta de litoral de la nostra illa.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Pere que no hi ha boies a l’hivern a punta pedrera? Perquè a l’hivern el parc temàtic per milionaris Formentera Eco està tancat. Comença la campanya de demagògia de cada any, molt parlar de la posidònia i poc fer.

Deixa una resposta

PROGRAMES