TOP
Traçat del tercer cable.

Comencen les obres del tercer cable per reforçar la connexió elèctrica de Formentera

Avui s’inicia la construcció del traçat terrestre a Eivissa i Formentera de la nova interconnexió submarina que reforçarà l’existent entre ambdues illes. Red Eléctrica de España afirma que aquest nou enllaç permetrà cobrir la totalitat de la demanda de Formentera d’una forma segura i estable i reforçarà la garantia de subministrament, alhora que impulsarà el procés de transició ecològica a l’arxipèlag.
Red Eléctrica ha informat que la futura interconnexió inclou el desplegament de dos enllaços de 132 kV entre la nova subestació en construcció de Formentera i la subestació existent de Torrent (Santa Eulària des Riu, Eivissa), que actualment es troba en procés d’ampliació.

Tram marí i terrestre
L’enllaç compta amb un tram submarí de 27,15 km, d’una profunditat màxima de 62 metres, i amb un tram terrestre de 5,26 km a Eivissa i de 4,8 km a Formentera. Tots dos traçats seran completament soterrats i discorreran en la seva pràctica totalitat per zones de titularitat pública annexes a vies, carreteres i camins públics existents.
Aquest projecte suposa una inversió de 96 milions d’euros i reforçarà la unió elèctrica entre les Pitiüses, enllaçades actualment per una interconnexió elèctrica de doble circuit de 30 quilovolts (kV).
La infraestructura té un període d’execució estimat de sis mesos. “És una de les inversions més grans que s’han fet en la història de la nostra illa”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que espera que “amb aquesta infraestructura es resolguin els problemes de remors que des de ja fa massa anys pateixen els vesins de la zona”. De fet, el Govern balear espera que la posada en marxa del tercer cable eviti que s’hagi de generar energia des de la central des Ca Marí, cosa que des de fa anys genera importants molèsties als veïns.

Traçat del nou cable
En aquest nou enllaç a Formentera el punt d’aterratge se situa as Carnatge i el nou traçat terrestre, que connectarà amb la nova subestació en construcció, discorre per la carretera PM-820 i la des Ca Marí. El pas del cable submarí no afectarà el Parc Natural de ses Salines, “ja que el recorregut va ser consensuat amb el Consell de Formentera per evitar fer malbé les praderies de posidònia”, ha afegit la presidenta, Alejandra Ferrer.
Per mor de les obres hi haurà talls de parts de camins i de la carretera, però no es restringirà totalment el trànsit, excepte a l’arribada, as Ca Marí. Tota la informació sobre l’avanç i les restriccions de mobilitat que provocarà aquesta obra es podran consultar al web del Consell de Formentera, en un apartat a l’àrea d’Infraestructures destinat a actualitzar aquesta informació d’utilitat pública.
A Eivissa el punt d’aterratge coincideix amb el de l’enllaç elèctric submarí existent entre aquesta i l’illa de Mallorca, a Sa Punta de Santa Eulària des Riu, a la badia de Talamanca. A més, el nou traçat terrestre, que connectarà amb la subestació existent de Torrent, discorre pels carrers Calàndria, Cap Martinet, Jesús, Sa Llavanera, carretera des Puig d’en Valls, Torrent i Camí de Can Arabí.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES