Comença la campanya de repartiment de poda triturada

L’àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, ha acumulat durant aquest hivern, a la parcel·la de gestió de residus situada al Cap de Barbaria, 3.000 m³ de poda que ja estan preparats per ser distribuïts als camps de l’illa. La poda és un material que potencia la retenció de l’aigua i redueix l’evaporació.

Segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. «L’autogestió del residu, que no s’ha de transportar fora, es converteix en un recurs en benefici del medi ambient i de l’agricultura de l’illa i tanca el cicle de la gestió dels residus orgànics per donar un valor afegit al camp, aquest material també es pot fer servir la tècnica de l’encoixinament en tasques de jardineria, que consisteix a recobrir el peu de les plantes per conservar la humitat de la terra i evitar l’aparició de males herbes, entre altres beneficis».

Les empreses transportistes que col·laboren en la campanya són Foreva, Formentera Trucks i Construcció Isla de Formentera que aprofitaran els viatges de tornada de la planta de transferència per carregar els camions i portar les restes als camps dels interessats, el cost dependrà dels metres cúbics, de 15 euros per una càrrega de 5 m³ o 35 euros per una de 20 m³.

Un altre dels objectius d’aquesta acció és preparar la parcel·la de gestió de residus per altres usos, com fer un compost a pila amb la matèria orgànica que es recull dels grans i mitjans productors de l’illa, que després també s’oferirà als pagesos.

Les restes de poda han estat triturades amb la bio trituradora adquirida pel Consell de Formentera amb fons del programa europeu Leader. Recordem que el Consell disposa de dos bio trituradores més petites que es presten a particulars de forma gratuïta perquè triturin petites restes de poda d’origen domèstic. Aquest servei es pot sol·licitar a l’OAC o a l’àrea de Medi Ambient.

Les persones interessades han de cridar a l’àrea de Medi Ambient, al 971.32.12.10, o parlar directament amb els transportistes.

About Author

Comments are closed.

background