El Consell estudia el mercat per renovar el servei municipal de neteja

El Consell Insular de Formentera està realitzant els preparatius pel nou contracte del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans, matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones enjardinades i manteniment de platges de Formentera, ja que l’actual contracte finalitza el febrer de 2020.
La consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera ha explicat que «abans de fer el procés de licitació s’està efectuant aquesta consulta per aconseguir les solucions tècniques que millor s’adaptin a la idiosincràsia de Formentera». Així, s’han plantejat una sèrie de preguntes adreçades a empreses especialitzades en aquest tipus de servei per «poder licitar la gestió del servei amb més garanties», la consellera de Medi Ambient també ha destacat que «Formentera té un territori fràgil que s’ha de preservar, per això també tindrem en compte que les propostes siguin sostenibles, tenim recursos limitats com l’aigua, i per tant, es valorarà positivament si es presenten propostes per fer servir aigües regenerades, també tenim béns com la posidònia oceànica que necessiten que es tingui una cura especial a l’hora de netejar les platges».

Condicions de les propostes
Els sistemes de recollida proposats per les empreses hauran de permetre arribar als objectius de reciclatge recollits en el Pla Director Sectorial de residus de l’illa de Formentera. També hauran de tenir en compte el creixement previst en el Pla Territorial Insular de Formentera durant la prestació del contracte, que tindrà una durada de 8 anys, prorrogables a 2 anys més. Així mateix, les propostes hauran de complir amb la llei de residus o sols contaminants de les Illes Balears. Les empreses hauran de presentar propostes viables econòmicament i que incloguin maquinària i vehicles respectuosos amb el medi ambient. Els vehicles i la maquinària hauran d’ajustar-se al Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa de Formentera.
Les empreses interessades poden presentar les seves propostes fins al 29 d’abril inclòs.

About Author

Comments are closed.

background