TOP

Es crema i s’enfonsa un catamarà prop de ses Illetes

Un catamarà de 40 peus (uns 13 metres) de l’empresa eivissenca de xàrter Goa Catamaranes s’ha cremat aquesta tarda al voltant de les 16 h en ple Parc Natural de ses Salines, sense que s’hagi registrat cap ferit i generant una columna de fum visible des de diversos punts del litoral. Els fets han tengut lloc a menys de 100 metres de la costa, entre els restaurants Molí de Sal i El Pirata, al costat de ses Illetes. Com a conseqüència de les flames, en 20 minuts el catamarà s’ha enfonsat fins a tocar fons, quedant fora l’aigua únicament l’extrem de proa dels seus dos patins. L’embarcació ha estat assegurada perquè no navegui a la deriva. L’armador ha contactat amb una nàutica formenterera per senyalitzar el vaixell amb una balisa lluminosa amb la finalitat que no sigui un perill per la resta de navegants.

Fum que ha anat a més
En el moment de l’incendi, a bord només hi havia el patró, que en veure que sortia fum dels calaixos de sota la cuina ha preparat l’embarcació auxiliar per si havia de realitzar una evacuació d’emergència. Per combatre l’incipient foc, el patró ha buidat els tres extintors de què disposava el catamarà i dos més que li han facilitat provinents d’una embarcació pròxima. En veure que les tasques per sufocar les flames eren en va, finalment ha abandonat el catamarà i ha arribat a la platja de ses Illetes a bord de l’embarcació auxiliar, sense que hagi fet falta la intervenció dels socorristes de Formentera, que s’han desplaçat fins a les proximitats. Testimonis dels fets han assegurat que s’ha creat una taca de combustible que s’ha disseminat en menys de cinc minuts.
Els nou passatgers del xàrter, de nacionalitat francesa, es trobaven dinant en un restaurant del Parc Natural en el moment de l’incendi i com a conseqüència del foc han perdut la seva documentació i altres objectes personals. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una embarcació de Salvament Marítim i efectius terrestres de la Guàrdia Civil i Policia Local.
El Consell Insular ha informat que ara Capitania Marítima, en coordinació amb el Parc Natural i la Demarcació de Costes, haurà de supervisar les tasques de reflotament perquè es facin amb garanties i no es contamini el medi ambient. L’embarcació és de lloguer, així que és l’empresa asseguradora, indica la institució insular, qui s’ha de fer càrrec del reflotament.

Compartir

PROGRAMES