TOP
3.700 atletes correran aquest dissabte la Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km.

Invasió de ‘runners’ aquest dissabte a Formentera

La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran – la Savina que es disputaran aquest dissabte. En total, ambdues proves reuniran més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia estatal.

Instantània de la presentació. CIF

 

Canvis a la sortida
Ana Juan ha subratllat que “Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l’ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l’illa en primavera”. Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: “la Mitja Marató és una prova per gaudir de l’esport i d’aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s’ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l’hàbitat del virot; i també, com l’any passat, la prova estarà lliure de plàstics d’un sol ús”.

Per la seva banda, Alejandra Ferrer ha recordat “l’atractiu d’aquesta competició que, a més de recórrer l’illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seva naturalesa, cultura i gastronomia”.

Primavera esportiva a Formentera
Paula Ferrer s’ha mostrat “molt satisfeta perquè l’illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme… amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves”. La consellera d’Esports ha agraït “la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició”.

Finalment, Manuel Hernández, director d’Unisport Consulting, ha destacat que “la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seva rellevància i consolidació en el calendari estatal i internacional”.

Estalvi de 22.500 botelles de plàstic i reciclatge de piles
Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà a la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d’aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d’avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s’estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic.

També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell i el Govern, es farà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.

La sortida de les dues proves serà a les 17.30 h, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

Compartir

PROGRAMES