TOP
Carlos Marí, avui a Ràdio Illa.

La Cooperativa prepara el llançament d’una marca de farina de xeixa ecològica

La Cooperativa del Camp de Formentera està ultimant els tràmits administratius per presentar una nova marca de farina de blat xeixa produïda a Formentera i amb certificat ecològic. Segons ha exposat aquest matí a Ràdio Illa el gerent de l’entitat agrícola, Carlos Marí, s’espera que aquest estiu es podrà treure al mercat aquest nou producte que es vendrà al detall al Mercat Pagès i als comerços locals que vulguin comercialitzar-lo. A més, també està previst que aquesta farina es dispensi a la resta Balears a través del grup Farmers, que disposa de punts de venda a les illes per donar sortida als productes elaborats per les 12 cooperatives de la comunitat que integren aquesta iniciativa. Escoltau l’entrevista sencera pitjant al reproductor.

Marí ha aprofitat per recordar que la Cooperativa del Camp continua subministrant blat xeixa a la restauració i els forns de Formentera i a entitats d’Eivissa. L’any passat va haver-hi una collita especialment bona, amb una producció de fins a 30 tones que encara no s’ha exhaurit. Enguany, les pluges d’abril i maig han ajudat als camps a refer-se de l’hivern sec, amb falta de precipitacions al gener i febrer, i la producció està previst que rondi les 25 tones.

La maquinària de la Cooperativa sega en un camp de Formentera. Foto: CCF.

D’altra banda, Marí ha indicat que el passat dilluns començà la sega del cereal, que s’allargarà aproximadament un mes. Durant la campanya 2021/22 la Cooperativa ha sembrat 143 hectàrees (ha) en els terços que gestiona en el marc del projecte de Fons de Terres. D’aquesta superfície, 67 ha es destinen a farratges per a animals, i la resta, 76 ha, a la producció de gra: 16,5 ha de blat xeixa, 13 ha de blat per fer pinso, 19,5 ha de civada, 21,5 ha d’ordi i 5,5 ha de triticale (un híbrid entre el blat i el sègol).
Marí ha destacat que la producció local ha permès abastir la demanda local de blat i civada, sobretot destinada a la ramaderia d’ovelles i cabres, si bé s’ha hagut d’importar ordi de la Península, per satisfer les necessitats dels ramaders de porcs. En aquest cas, assenyala el gerent, l’ordi de fora ha doblat el preu en només un any, cosa que representa un augment significatiu de costos pel sector formenterer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES