TOP
GxF creu que la pressió que genera sobre el medi ambient el fet que el trajecte entre Formentera i Eivissa sigui el més transitat de la Mediterrània els mesos d’estiu és del tot insostenible.

La patronal de les navilieres preveu rebaixar les freqüències aquesta temporada turística

Rafael Cardona, portaveu d’APEAM (Associació Patronal d’Empresaris d’Activitats Marítimes), preveu que el número de trajectes de la línia regular entre Formentera i Eivissa experimentarà un marcat descens aquesta temporada turística amb relació a les anteriors. Cardona considera que aquest estiu es podrien programar un centenar de trajectes diaris, i esmenta que abans de la pandèmia s’havia arribat als 160, tot i que en alguns dies de la setmana la xifra podia superar les 190 travessies diàries.

El portaveu de la patronal de les navilieres assenyala que aquest descens està motivat pel fet que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha aprovat l’ordenança per la qual s’estableix l’ordenació i l’assignació d’atracaments als ports d’Eivissa i la Savina. Aquesta nova programació implica que els bucs d’aquesta línia regular realitzaran les maniobres d’un en un a les Zones de Navegació Restringida properes als atracaments assignats a aquesta línia a cadascun dels ports. De moment, aquesta mesura ja s’ha fet notar en els nous horaris dels ferris, que ja no surten exclusivament a les hores en punt o a i mitja.

Compartir

PROGRAMES