TOP
Javi Verdera, d’AEVAB, avui a Ràdio Illa.

Patronal del rent a car: “Tenim un nombre acceptable de vehicles i no hauríem de pujar-lo”

Javi Verdera, representant a Formentera d’AEVAB (Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense conductor de les Balears), la patronal de les empreses de lloguer de vehicles, afirma que “en general hi ha hagut una bona temporada” i ha confirmat les tendències detectades pels hotelers i el sector dels habitatges turístics: cada vegada les estades són més curtes i es contracten amb menys antelació.

Formentera.eco
Pel que fa a la limitació d’entrada i circulació de vehicles, Formentera.eco, el cap de la patronal de ‘rent a car’ ha recordat: “Els primers anys [jo] era reticent, però [ara] tenim un nombre acceptable de motos i cotxes i no hauríem de pujar-lo. Ens va costar a tots baixar el 16% [de la flota de lloguer], però quedant com queda ara, va bé, els preus s’han estabilitzat i no ens ha anat malament”. Tot i això, apunta que “s’ha deixat una quota molt alta de vehicles de visitants”.
Pel que fa a les condicions del Formentera.eco de 2024, Verdera espera que el Consell es reuneixi amb AEVAB i PIME per abordar-ne el disseny, a més de les sessions que es puguin portar a terme amb les associacions del Consell d’Entitats. Malgrat això, el responsable d’AEVAB ha desitjat que, de cara a l’any vinent, aquest sostre de vehicles segueixi en vigor i “així com està”.
En aquest sentit, ha apuntat que no estaria a favor de continuar reduint la flota de vehicles de lloguer, que en els darrers quatre anys s’ha retallat en un 16% en compliment de la regulació. Verdera ha exposat: “Ja seria demanar molt, l’esforç ja ha set molt important, hem de mantenir instal·lacions i personal. No seria bo [continuar rebaixant la flota de lloguer]”.
Pel que fa a les accions que podrien fer perillar en un futur la regulació de Formentera.eco, com el recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el cap de la patronal ha indicat que AEVAB “dona suport al Consell” i argumenta: “Si pogués entrar [a comercialitzar vehicles] qualsevol [nova empresa], sentiríem que hem perdut quatre anys fent una reducció perquè llavor s’obri el mercat i hagis de tornar a recuperar aquest mercat”.

Incompliments d’empreses de lloguer: “Hem de complir tots”
Sobre el fet que el Consell hagi detectat a dues empreses de lloguer de vehicles que de forma sistemàtica operen amb més vehicles dels que tenen autoritzats, el cap de la patronal de ‘rent a car’ ha reflexionat: “Si hi ha normes, les hem de complir tots (…) no podem permetre que n’hi hagi dos [en referència a les empreses infractores] que passin de tot”.

Més cotxes i menys motos
D’altra banda, Verdera ha confirmat el que molts han percebut a peu de carrer: que enguany han tengut més sortida en el mercat de lloguer els cotxes que les motos. Entre altres factors que hi poden haver influït, l’empresari ha esmentat la gratuïtat del servei d’autobús fins al setembre o el fet que menys públic jove visiti Formentera en favor de famílies o parelles de mitjana edat.
En canvi, un any més les bicicletes elèctriques han set un dels vehicles preferits pels nostres visitants, malgrat que pel que fa al preu, aquesta no sigui l’opció més econòmica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES