TOP
Un dels cotxes danyats a Sant Francesc.

Presó sense fiança per a l’acusat de 26 robatoris amb força a Formentera

El jutge de guàrdia ha ordenat presó provisional sense fiança i comunicada per a l’home de 33 anys i nacionalitat marroquina que la Guàrdia Civil va detenir el passat dijous a Eivissa, com a presumpte autor d’almenys 26 delictes de robatori amb força a comerços i vehicles principalment de Formentera. L’Oficina Perifèrica de Comunicació de l’institut armat ha informat Ràdio Illa que l’home, resident a Formentera, ha ingressat al Centre Penitenciari d’Eivissa a l’espera del judici.
Els fets pels quals ha de respondre tengueren lloc entre el dissabte 23 d’octubre, quan l’acusat fou posat en llibertat arran d’una detenció anterior, i el dijous 28, quan fou novament arrestat per agents de la Guàrdia Civil.
L’acusat hauria començat el 23 d’octubre amb la presumpta comissió de robatoris, arribant a fracturar els vidres d’una desena de vehicles, una immobiliària i un comerç de restauració, per sostreure-hi tot el que trobà de valor (targetes bancàries, diners i efectes valuosos, com ara material informàtic).

Modus operandi
Les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen que l’acusat hauria emprat durant sis dies el mateix mètode. Després de cometre els robatoris a Formentera, es dirigia a l’illa d’Eivissa, on ha estat identificat fent despesa a diferents establiments de Vila amb les targetes de crèdit sostretes. L’home hauria comprat objectes per destinar-los a la revenda i amb els sous aconseguits, adquirir substàncies estupefaents. A la nit tornava a l’illa de Formentera, presumptament per violentar més cotxes i fins i tot, en una ocasió, robar un dels vehicles per utilitzar-lo en la fugida.
L’home finalment fou detingut el passat dijous pels efectius de la Guàrdia Civil d’Eivissa, quan es disposava a refugiar-se en una casa del barri de Sa Penya.

Altres causes pendents
Es dóna la circumstància que l’home que ha ingressat a presó és un dels acusats de la presumpta violació que hauria tengut lloc a Formentera el passat 21 de juliol. Així mateix, també fou detingut recentment: el dijous 21 d’octubre agents de la Guàrdia Civil el van arrestar per temptativa de robatori amb violència, robatori amb força en habitatge, amenaces i lesions. En aquella ocasió fou posat en llibertat pel jutge al cap de dos dies, el dissabte següent, 23 d’octubre, però amb l’obligació de presentar-se davant de les autoritats el dimarts 26 d’octubre, cosa que no va fer. No era la primera vegada que incomplia aquest deure, ja que arran de les acusacions per la violació, durant les setmanes anteriors també havia faltat a l’obligació de presentar-se davant del jutjat i la caserna de la Guàrdia Civil.

 

Compartir

PROGRAMES