TOP
Un quiosc de la zona de Migjorn.

El Ple debatrà la pròrroga per als anteriors gestors dels serveis de platja

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha convocat un Ple extraordinari per debatre i votar un únic punt de l’ordre del dia: la proposta de Sa Unió de Formentera per prorrogar les autoritzacions temporals de platges 2013-2021 fins al 31 d’octubre d’enguany als mateixos titulars que hi havia. La sessió se celebrarà el pròxim dimecres 18 de maig, a les 9.15 h a la sala de plens del Consell, al costat del Centre de Dia. La ciutadania podrà seguir-la de forma presencial, a través de les connexions de Ràdio Illa o mitjançant el canal de YouTube del Consell de Formentera.
El Reglament Orgànic del Consell de Formentera (ROC) especifica en el seu article 49 que s’ha de celebrar una sessió plenària extraordinària sempre que ho sol·liciti, almenys, la quarta part dels membres del Ple. En aquest cas, els sis consellers de Sa Unió excedeixen el 25% dels membres del Ple.

“Mala imatge”
Sa Unió, que sol·licità la celebració del Ple extraordinari el passat dia 4 de maig, argumenta que “ja s’ha iniciat la temporada turística sense que ni tan sols s’hagin adjudicat les noves concessions”. De moment la institució insular no ha aclarit quan es resoldrà aquest procés administratiu per la concessió dels serveis de platges.
A més, el grup opositor assenyala que el procediment de concessió “està molt endarrerit, donada la tardança a treure’l a licitació per part de l’equip de govern, a més de les nombroses al·legacions rebudes. És difícil o gairebé impossible disposar dels materials necessaris per a muntar els diferents elements dels lots per part dels nous licitadors i els únics que disposen d’ells són els anteriors concessionaris”.
Per la coalició de PP, Compromís i ciutadans independents, “la manca d’aquests serveis provoca mala imatge de Formentera als turistes que ens visiten, ja que són serveis que es promocionen per part del Consell a fires i altres esdeveniments”.

El Consell encarrega una consulta jurídica
La institució insular ha informat Ràdio Illa que ha encarregat “una consulta jurídica” per conèixer la viabilitat legal de la concessió d’una pròrroga que permeti als anteriors concessionaris oferir els serveis de platja aquest estiu. En aquest sentit, cal recordar que la presidenta del Consell assegurà en una entrevista del passat abril a Ràdio Illa que la idea de la pròrroga als anteriors concessionaris s’havia traslladat als serveis jurídics insulars i que, en aquell moment, no l’estimaren oportuna: “Legalment, no ho veuen possible, perquè el contracte està finalitzat”, assegurà Juan. La cap de l’executiu insular recordà que “el 2020 [els títols dels serveis de platja] es van prorrogar” per mor de l’aturada pandèmica, però aclarí que en aquest cas els contractes “encara no estaven acabats”.

PIMEF, quiosquers i hotelers també demanen la pròrroga
El passat mes de març, la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF), en col·laboració amb el sector de quiosquers, traslladà la proposta de la pròrroga a la presidenta del Consell. A més, aquesta setmana també ho ha fet l’Associació Hotelera de Formentera, que ha considerat que si es retardés la instal·lació tant dels quioscos de platja com dels serveis d’hamaques, “la imatge turística de l’illa podria veure’s greument danyada, a més de les queixes que els mateixos usuaris podrien arribar a efectuar per la falta de serveis en aquestes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES