Victòria molt treballada a Mallorca (Llosetense 1 Formentera 2)

El Formentera ha aconseguit una victòria important en la seva visita a Lloseta a l’imposar-se 1 a 2 en un camp petit i complicat contra un equip que arribava la cita amb els mateixos punts que els roig-i-negre.

L’equip de Raúl Pérez afrontava aquest compromís amb baixes molt importants sobretot en la seva línia ofensiva. Canina encara sense el trànsfer (tot indica que la setmana vinent ja podrà debutar, Daisuke amb molèsties i Cucu amb el combinat absolut andorrà. Els compassos inicials de l’encontre han estat elèctrics, amb molta pugna al mig del camp, mentre els dos equips s’assentaven sobre el terreny de joc. En qualsevol cas, ha estat el Llosetense qui ha fet les primeres arribades a l’àrea contrària, això sí, sense massa perill.

Però al minut 8, Abo, jugador que ha posat amb molts problemes al Formentera durant tot el partit, ha connectat un potent xut des de la frontal i ha avançat els locals, col·locant als homes de Raúl Pérez en una posició incòmode per bogar, perquè el Llosetense ja havia començat amb dues línies defensives molt juntes i al Formentera li costaria, encara més a partir d’ara, trobar espais per filtrar passades i amenaçar la porteria mallorquina.

Malgrat tot i després d’una bona jugada i centre magistral d’Aitor, Julen Ekiza s’estrenava amb el Formentera arribant com un tren express dins l’àrea i foradant la porteria rival. 1 a 1 i tot un altre cop com al minut zero de la comtessa.

Es notava que el Formentera havia preparat bé el partit. Els homes de Raúl Pérez eren capaços, contra tot pronòstic, de fer bons moviments automatitzats, arrossegant jugadors rivals fora de les seves posicions i creant espais on filtrar passades de perill. Així, del 35 en endavant ha set un monòleg formenterer d’atac, en el que Laro, Ekiza, Agus o Garmendia han estat a punt d’anotar el segon. Pareixia un miracle llosetenc que els roig-i-negre no marxessin al descans davant en el marcador.

Però així ha estat. La segona part ha estat menys vistosa que la primera. Amb els dos equips ja més cansats. També la disciplina defensiva dels locals ha minvat i el Llosetense ha fet una passa endavant avançant les seves línies de la defensa i el mig del camp. Abo seguia sent el jugador més incisiu dels locals, amb grans galopades desequilibrants que posaven la por el cos de la vintena d’aficionats formenterers desplaçats a Mallorca.

Però ha estat Aitor, que ha tancat un partit formidable, qui ha decantat la victòria del Formentera després d’una sensacional jugada de Iago Beceiro. El Formentera ha sabut conservar el baló, ha mogut, ha tingut paciència i ha trobat la manera de percudir i fer pujar el segon.

Fins al final del partit, no gaires ensurts en defensa i ocasions al contraatac, de Iago i Agus, que podrien haver propiciat als homes de Raúl Pérez una victòria més ampla.

La setmana vinent partit contra l’Alcúdia al municipal a partir de les 12:30, amb el Formentera quart empatat a punts amb el Mallorca B, tercer, i només a tres punts del segon, el sorprenent Sant Jordi, i a quatre del Calvià, líder.