TOP
Un quiosc de la costa de Migjorn. Foto: 7bts.

El Consell consulta la viabilitat de concedir pròrrogues als anteriors quiosquers

El Consell de Formentera ha encarregat “una consulta jurídica” per conèixer la viabilitat legal de la concessió d’una pròrroga que permeti als anteriors concessionaris oferir els serveis de platja aquest estiu. Aquesta proposta té per objectiu no deixar les platges de Formentera sense els serveis de gandules i quioscos mentre no es resol el procés administratiu per a l’adjudicació definitiva dels nous lots per als pròxims sis anys. De moment la institució insular no ha aclarit quan es resoldrà aquest procés administratiu.
Amb aquesta consulta jurídica, el Consell ha obert una possibilitat que fins ara havia quedat descartada. La presidenta, Ana Juan, assegurà en una entrevista del passat abril a Ràdio Illa que la idea de la pròrroga als anteriors concessionaris s’havia traslladat als serveis jurídics insulars i que, en aquell moment, no l’estimaren oportuna: “Legalment, no ho veuen possible, perquè el contracte està finalitzat”, assegurà Juan. La cap de l’executiu insular recordà que “el 2020 [els títols dels serveis de platja] es van prorrogar” per mor de l’aturada pandèmica, però aclarí que en aquest cas els contractes “encara no estaven acabats”.
La Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF) en col·laboració amb el sector de quiosquers, traslladà la proposta de la pròrroga a la presidenta del Consell, el passat mes de març. A principis de maig la formació opositora Sa Unió s’adherí a la proposta i aquesta setmana també ho ha fet l’Associació Hotelera de Formentera, que ha considerat que si es retardés la instal·lació tant dels quioscos de platja com dels serveis d’hamaques, “la imatge turística de l’illa podria veure’s greument danyada, a més de les queixes que els mateixos usuaris podrien arribar a efectuar per la falta de serveis en aquestes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES