TOP
Serp de ferradura.

Localitzades serps de ferradura per primera volta a Formentera

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz ha avançat avui que per primera volta a Formentera, han estat localitzades serps de ferradura (Hemorrhois hippocrepis), que poden ser “més perilloses”. A més, ha demanat que s’instal·lin gàbies sentinella per tot el territori insular, segons haurien aconsellat els tècnics de Medi Ambient, a fi de poder monitorar “on s’amaguen i es reprodueixen els ofidis a la nostra illa”.

Sanz ha informat de la detecció de serps de ferradura a Formentera durant la sessió plenària del Parlament de les Illes Balears celebrat avui dimarts, una sessió on ha demanat al conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir sobre la situació de la campanya de captura d’ofidis a la nostra illa.

Possible erradicació de les serps a Formentera a mitjà termini
En el torn de resposta, Mir ha avançat que enguany s’han capturat un total de 664 serps a Formentera a través de les prop de 400 gàbies repartides per l’Illa.

El conseller ha destacat que la campanya de captura d’ofidis sol finalitzar al novembre i ha recordat que aquesta temporada i per primera vegada, hi ha hagut dos tècnics amb dedicació exclusiva per a la campanya de control de serps a l’Illa.

El titular balear de Medi Ambient ha afegit que des de 2016 les captures acumulatives a Formentera sumen 4.200 exemplars, alhora que ha assegurat que les xifres de captures d’enguany són “notablement positives” i permeten pensar en la possible erradicació de la plaga a la nostra illa a mitjà termini.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES