TOP
Alcaraz i Córdoba durant el Ple del mes de desembre.

Córdoba denuncia les gravacions i Alcaraz declara que aquesta acció “no té cap recorregut”

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha confirmat a Ràdio Illa que ha interposat una denúncia davant de la Guàrdia Civil per les gravacions i posterior difusió del seu contingut a El Periódico de Ibiza d’almenys dos converses que va mantenir a finals de 2023 amb membres de l’equip de Govern de Sa Unió. Des de les files de la coalició de PP i Compromís, el conseller José Manuel Alcaraz ha explicat que “està tranquil” perquè aquesta denúncia “no té cap recorregut”.
La denúncia fa referència als enregistraments de la conversa que Córdoba va mantenir amb el llavors vicepresident José Manuel Alcaraz el passat 4 de novembre, en la qual segons feu públic Sa Unió, el president hauria exigit “un sobresou” d’uns 4.000 euros. L’altra gravació seria la de la dilatada reunió que el president celebrà amb la resta de l’equip de Govern insular l’1 de desembre, per abordar la que en aquell moment era el principi de la crisi en el si de l’executiu insular.
El president presentà la denúncia poc abans del Ple ordinari del mes de març. Precisament en aquella sessió plenària, Córdoba respongué a una pregunta del grup socialista sobre les gravacions en què afirmà que “si es té coneixement d’un possible delicte, s’ha de comunicar on correspongui. [Per aquest motiu] s’ha comunicat a la Guàrdia Civil, perquè si s’escau i existeix cap delicte faci les actuacions que cregui convenient”. De moment es desconeix quina evolució ha tengut aquesta acció davant de l’institut armat.

Possibles conseqüències de les gravacions
Fonts jurídiques consultades per Ràdio Illa han indicat que qui forma part d’una conversa pot gravar-la i fer-la servir com a prova en un judici, però fora de l’àmbit judicial si es difon podria vulnerar el dret a la privadesa i en aquest supòsit es generaria un il·lícit civil i la corresponent indemnització per danys i perjudicis. Ara bé, la mateixa font aclareix que el cas podria tenir implicacions penals per revelació de secrets (article 197 del Codi Penal), tot i que el responsable no seria el subjecte que executa les gravacions sinó el que les difon o publica. A més, cal recordar que si el que divulga el contingut de les gravacions és un mitjà de comunicació, pot al·legar el secret professional i el dret a no revelar les fonts.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES