TOP
Verónica Castelló a Ràdio Illa, aquest matí.

El nou contracte de residus no entrarà en servei el 2023

La consellera de Gestió Ambiental i Mobilitat, Verónica Castelló, ha afirmat que el nou contracte de residus del Consell de Formentera no podrà començar a oferir servei enguany. Castelló n’ha explicat el motiu: en el pressupost de la institució insular de 2023 no està contemplada cap partida per iniciar els pagaments d’aquest servei, de manera que, segons exposa la consellera, caldrà esperar a incloure aquest finançament de cara a l’any 2024.

El contracte té una durada de vuit anys, prorrogable dos anys més. S’ha aprovat per un import de 28,2 milions d’euros (IVA inclòs), malgrat que per l’increment general de costos, ara caldrà acordar entre l’empresa adjudicatària i l’administració una revisió a l’alça del preu, especifica la responsable de Gestió Ambiental. A més, tot i que en el passat abril el servei ja fos adjudicat a l’empresa que hi havia fins ara, Prezero, encara queda pendent signar el contracte les pròximes setmanes, segons ha apuntat la titular de l’àrea.
Així mateix, Castelló ha detallat algunes millores pactades amb l’empresa concessionària de residus per millorar el servei durant aquest estiu. En aquest sentit, una de les mesures que es durà a terme serà un desdoblament de les rutes de recollida d’envasos i de cartó perquè aquesta es realitzi diàriament i no en dies alterns, com es feia fins ara.
Una altra mesura que s’ha acordat és la realització d’un reforç al migdia per a la recollida de contenidors en determinats punts crítics de l’illa com la zona des Cap, Punta Prima o Porto-salè. També es farà un reforç en la neteja dels carrers a l’hora d’escombrar, regar i buidar les papereres.
Així mateix, el Consell està estudiant la possibilitat d’incrementar els horaris de la Deixalleria, que avui dia està oberta de dilluns a dissabte de 9.00 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 h. A més, cal recordar que la Deixalleria ofereix un servei gratuït de recollida de residus voluminosos a casa que es pot concertar al telèfon 900 102 656.

Estudiar una solució per als vesins des Cap i les molèsties del compost
D’altra banda, la consellera ha explicat a Ràdio Illa que en qüestió “de dies” espera reunir-se amb els vesins de la Planta de Transferència des Cap per buscar pal·liar les molèsties que han denunciat públicament amb relació a les males olors i problemes de plagues derivats de l’elaboració a l’aire lliure de compost amb matèria orgànica en aquesta instal·lació pública.
Castelló ha detallat que per preparar la trobada amb els afectats ha sol·licitat als tècnics de l’àrea de Gestió Ambiental un informe sobre la situació actual que permeti estudiar possibles solucions: “Plantejar-nos si hem de deixar de fer aquesta recollida de matèria orgànica, si hem de deixar de tractar-la com es fa ara mateix, si potser s’hauria de traslladar a Eivissa o si ens podem permetre buscar una instal·lació provisional per tractar la matèria orgànica fins que estigui construïda la planta”, en referència a l’espai cobert per gestionar el compost que està contemplat en el Pla de Residus insular.
La titular de Gestió Ambiental ha afegit que l’objectiu per “aquests 4 anys és construir les dos plantes”, és a dir, la de compostatge, per una banda, i la de tractament de residus de construcció i demolició, per una altra. En aquest sentit, Castelló ha subratllat que tot i que el Pla de Residus fou aprovat el 2019 i preveu la construcció d’aquestes dos plantes as Cap, el projecte de la planta de compostatge encara no està redactat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES