TOP
Ple ordinari del m,es de gener.

Formentera aprova el Pla Insular de Patrimoni 

El Consell de Formentera ha celebrat avui el primer ple de l’any, una sessió en què s’ha aprovat per unanimitat el Pla Insular de Patrimoni 2020-2021, que inclou línies d’actuació i accions per a la gestió del patrimoni material i immaterial de Formentera.

Present i futur del patrimoni de l’illa
El Pla Insular de Patrimoni 2020-2021 ha estat definit per la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, com “el full de ruta que marcarà les accions de present i futur del patrimoni de l’illa, un pla continuista, perquè inclou tot d’accions de l’anterior pla que no es van poder realitzar; realista perquè s’han prioritzat iniciatives i accions que es consideren factibles; i innovador perquè posa com a figura central i protagonista as Campament (declarat BIC l’any 2013) i també perquè preveu accions al voltant del patrimoni cultural immaterial, com la creació del Consell Assessor en matèria de patrimoni immaterial i la declaració BIC de les mostres de ball tradicional i el cant redoblat”.
La creació d’aquest consell assessor i el seu reglament de funcionament també ha estat aprovada pel ple. A més, la consellera ha destacat que el pla inclou la redacció del Pla Especial de Protecció del lloc històric de ses Salines; igualment ha sol·licitat la col·laboració d’altres administracions i entitats per portar-lo a terme i finalment ha agraït la feina de l’equip de l’àrea de patrimoni.

Protecció del model educatiu
A més, el ple ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició una proposta en la qual “es rebutja la imposició de models o mesures educatives que contradiguin el dret fonamental dels i les alumnes a rebre una formació integral basada en els principis i valors democràtics, com la igualtat, la tolerància i el respecte a la diversitat”. En la proposta, es manifesta el suport del Consell a l’autonomia de centres i es dóna suport a les activitats complementàries que amb criteris educatius es realitzen als centres. Per aquest motiu, s’insta al Govern balear impedir qualsevol intromissió als centres educatius que es vulgui fer amb usos partidistes i que continuï tramitant la nova Llei d’educació; a més, insta al Consell de Formentera “a seguir programant activitats pels centres educatius que fomentin els valors de la igualtat i la convivència i valorin la diversitat com a riquesa”.

Millores al sanejament
D’altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat instar a la conselleria balear de Medi Ambient i Territori a què “agilitzi la tramitació de les autoritzacions ambientals necessàries per a l’execució de les obres previstes al Projecte de substitució i millora de la xarxa de sanejament general de Formentera”. Així, s’insta a l’Abaqua que agilitzi la licitació del concurs públic per a l’execució de les obres, “perquè puguin executar-se al més aviat possible, i que es faci una auditoria exhaustiva de la xarxa en alta per determinar quins són els seus punts més febles”, així com que “es realitzin les accions preventives de millora per evitar nous vessaments d’aigües residuals”.

Mòduls prefabricats i Mobilitat elèctrica
A més, el ple ha aprovat per unanimitat dues proposicions transaccionades presentades pel grup de Sa Unió. En una d’elles, s’insta a què realitzi les accions necessàries per mantenir de manera adequada i solucionar els problemes existents als mòduls de les aules prefabricades a l’escola de Sant Ferran i substituir-los en cas de ser necessari. En una altra proposició s’ha aprovat l’adhesió del Consell al programa de gestió Mobilitat Elèctrica de les Illes Balears (Melib) impulsat pel Govern.

Compartir

PROGRAMES