TOP
Personal sanitari pren mostres per a la prova de covid. Foto: JD

Formentera segueix amb 9 casos actius

En les darreres hores no s’han detectat nous casos de covid a Formentera, que segueix com ahir, amb 9 positius actius. Tots els afectats de l’illa presenten un quadre lleu o asimptomàtic, de manera que reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 440 contagiats de coronavirus a l’illa.
Pel que fa a la vacunació, ja hi ha 1762 dosis aplicades a Formentera i 223 persones que han completat les dues inoculacions. La incidència acumulada a 14 dies de Formentera segueix sent la pitjor de les Balears, amb 66 casos per 100.000 habitants, mentre que la mitjana autonòmica és de 58 casos. Respecte a la taxa de positivitat, és de 4,5%, molt per sobre de la mitjana balear d’1,5%. Cal recordar que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) estableix el llindar de 60 casos per 100.000 habitants a 14 dies i la taxa de positivitat del 3% per determinar que un territori es troba en risc.

19 hospitalitzats a Can Misses
A l’Hospital de Can Misses, en un mes han baixat els pacients crítics hospitalitzats prop d’un 70%, ja que el dia 7 de març es comptabilitzaven 13 pacients crítics per covid: 12 d’ells es trobaven a l’UCI de l’Hospital Can Misses i un més a la unitat de crítics de l’Hospital Universitari Son Espases. Segons informa l’Àrea de Salut, avui hi ha 4 pacients a l’UCI de Can Misses i no n’hi ha cap derivat a l’hospital mallorquí.
Això ha permès replegar l’UCI cap al seu espai habitual, on es disposa de 15 places, i desocupar la zona de la cirurgia major ambulatòria. L’UCI actualment està dividida en dues zones separades físicament per una porta, el control A acull els 4 pacients de covid i en el control B hi ha 5 pacients amb altres patologies.

89 positius a Eivissa
A Eivissa, el laboratori de Microbiologia ha detectat en les últimes hores 3 nous contagis, i la xifra d’actius ascendeix a 89 persones, de les quals n’hi ha 19 que estan ingressades: 15 en planta i 4 a l’UCI. A més, pel seu estat lleu o asimptomàtic reben seguiment domiciliari 70 persones. Finalment, es compleixen dos dies sense professionals sanitaris positius o en aïllament.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES