TOP
Façana principal del Centre Social i de Majors de Sant Ferran.

Nou robatori: el club de Jubilats de Sant Ferran, d’on s’emporten sous i alcohol

El Centre Social i de Majors de Sant Ferran no s’ha deslliurat de l’onada de robatoris amb força que des de finals de novembre ha afectat almenys una dotzena de comerços i establiments de restauració de Formentera.
La nit del dissabte a diumenge passat un o més intrusos irromperen en aquest equipament per a persones grans forçant la porta del darrere. Una vegada dins del local (que no té alarma ni videovigilància), que disposa d’un servei de bar, s’emportaren els bitllets i les monedes d’un i dos euros de la caixa registradora, sumant un botí aproximat d’uns 200 euros en efectiu, segons han apuntat els responsables del servei. També sostragueren algunes botelles d’alcohol. L’objectiu dels lladres així com l’hora de l’assalt tenen similituds amb molts dels robatoris denunciats durant les darreres setmanes.
Els responsables del bar han destacat que, a més dels sous i del material sostrets, s’han sorprès del fet de descobrir que els intrusos havien agafat les monedes de cèntims de la caixa i les havien col·locat dins del congelador. Així mateix, el contenidor on es guarden els bitllets dins de la caixa registradora, també fou canviada de lloc, i es localitzà a la nevera per refredar les cerveses. Finalment, fora del local, de vora la porta que havia set forçada per accedir, es trobà una botella de whisky i una de cervesa que havien set robades del bar i estaven sense obrir.
Des de la directiva del Club de Jubilats de Sant Ferran s’ha informat que està previst interposar una denúncia davant de la Guàrdia Civil.

La peixateria Marí Rivares, a Sant Francesc.

 

Confirmat un altre robatori durant el gener: Peixateria Marí Rivares
Ràdio Illa ha pogut confirmar que la Peixateria Marí Rivares de Sant Francesc, situada a l’avinguda Porto-salè, també patí un robatori la nit del dissabte 20 al diumenge 21 de gener. Segons expliquen els responsables del comerç, un intrús rompé el vidre de la porta principal per accedir-hi, d’on s’emportà la caixa registradora amb uns 400 euros a dins.
La càmera de videovigilància captà els moviments d’un únic assaltant que anava completament cobert. Curiosament, destaquen els responsables de la peixateria, el lladre no s’endugué un mòbil i un ordinador portàtil que hi havia a escassos centímetres de la caixa registradora.
La manera d’entrar al local, rompent el vidre i sostraient la caixa registradora recorda als robatoris que també tengueren lloc una setmana més tard, la nit del 27 al 28 de gener, a Sa Llibreria Tur, del carrer Jaume I; i 15 dies abans, la nit del 4 al 5 de gener a Sa Pizza, ambdós negocis, com la peixateria, ubicats a Sant Francesc.

12 assalts des de finals de novembre
Des de finals de novembre, Ràdio Illa ha tengut constància d’almenys 12 de robatoris o temptatives en establiments situats en diversos punts de l’illa. El mètode dels lladres ha set esperar a la matinada per forçar la porta d’entrada o rompre els vidres per intentar sostreure sous en efectiu, botelles d’alcohol o roba i calçat. Fins ara, Ràdio Illa ha comptabilitzat assalts en els següents establiments: Atmósfera SportCorall Vermell, la cafeteria de l’IES Marc Ferrer, Sa Pizza, Peixateria Marí Rivares, Llibreria Tur Ferrer i dos vegades en el bar del Poliesportiu (Sant Francesc), Benzinera Repsol i Club de Jubilats (Sant Ferran), Cafè Formentera 28 (es Pujols), i Supermercat Es Cap (cap de Barbaria).

Els botiguers demanen un Pla de Prevenció
L’Associació de Botiguers de Formentera ha anunciat a Ràdio Illa que sol·licitarà al Consell de Formentera que elabori un Pla Local de Prevenció i Seguretat que doni resposta als robatoris i assalts que estan afectant comerços i establiments de restauració de la nostra illa durant les darreres setmanes. Així ho ha assenyalat la presidenta d’aquesta entitat, Lina Tur, qui ha expressat la preocupació del sector: “El comerç és molt vulnerable pel seu nivell d’exposició” davant d’aquesta “onada de robatoris a la qual no hem de treure importància, perquè són actes delictius”. Aquest escenari genera “inseguretat, preocupació i impotència en els comerciants (…) i dificultats per dur a terme una activitat [econòmica] durant l’hivern que [ja de per si] sol ser de moderada a fluixa”, assegura Tur.

En estudi un Pla Pilot per instal·lar càmeres de videovigilància
El conseller de Seguretat Ciutadana, Òscar Portas, ha informat Ràdio Illa que des de l’1 de febrer la Policia Local de Formentera està de servei les 24 hores, cada dia. Portas ha assenyalat que aquesta ampliació del servei de la Policia és fruit dels “esforços de la plantilla”, que ja compta amb “una vintena d’efectius”, és a dir, que frega els 21 que es considera com a nombre idoni ateses les característiques de l’illa.
El titular de Seguretat Ciutadana ha afegit que “el 2023 vam demanar pressupostos per [implementar] càmeres de videovigilància” amb la finalitat d’impulsar un programa pilot a l’illa. Portas ha declarat que les gravacions serien confidencials i només es consultarien en cas que s’hagués comès “algun delicte” o actuació irregular. De moment, la previsió és instal·lar aquestes càmeres als voltants dels edificis públics i a les zones de dipòsit de residus, per controlar que s’emprin correctament les bateries de contenidors.
Des de l’Associació de Botiguers, s’ha indicat la conveniència d’instal·lar aquests dispositius també en eixos comercials o en els accessos i sortides dels nuclis urbans.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES