TOP
Patricia Gómez, al Parlament balear. CAIB

Patricia Gómez: “Si no es contracten més metges és perquè no n’hi ha de disponibles”

La consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha afirmat a Ràdio Illa que “si no hi ha cap novetat” el pròxim dimecres, 8 de març, es reprendran les consultes presencials de l’especialista en oncologia a l’Hospital de Formentera. A més, la consellera ha demanat disculpes als pacients i els seus familiars, després d’un mes en què no s’han portat a terme les visites en persona a la nostra illa i els pacients oncològics han hagut de ser atesos per via telemàtica, telefònica o en alguns casos, s’han anul·lat a última hora les seves consultes. [Podeu escoltar l’entrevista sencera pitjant en aquest reproductor.]

Gómez ha afegit que “si no es contracten més metges és perquè no n’hi ha de disponibles” i ha precisat que a l’hora de sumar nous professionals en aquest servei essencial “no hi ha limitació pressupostària”. Així mateix, ha exposat que la falta de facultatius és una problemàtica que no només afecta les Pitiüses, sinó que desbasteix els serveis sanitaris d’arreu de l’Estat. Per pal·liar aquesta mancança de sanitaris, que en el cas de Formentera també repercuteix en què no hi ha operatius cap dels dos especialistes en medicina interna de la plantilla, la titular de Salut ha indicat que les Pitiüses s’han declarat com a àrea de difícil cobertura, cosa que permet oferir unes condicions econòmicament més atractives als sanitaris que escullin les nostres illes per desenvolupar-hi el seu projecte laboral i de vida.

Raig X i Unitat Bàsica de Salut a la Mola
D’altra banda, i davant del fet que l’Hospital de Formentera continua treballant amb la mateixa tecnologia de raig X que fa setze anys, Gómez ha reiterat, com ja va fer en el passat Ple del Parlament, que està prevista la substitució d’aquests aparells enguany, amb una inversió d’uns 700.000 euros. La consellera també ha fet referència al fet que el Govern està acordant amb el Consell la cessió d’un espai que permeti la posada en servei de la Unitat Bàsica de Salut per a la Mola, tot i que no ha concretat terminis.
Sobre el reforç estiuenc per a l’Hospital de Formentera, la responsable de Salut no ha definit els efectius que se sumaran a la plantilla ordinària ni quan començaran a fer-hi feina, si bé ha assegurat que “el compromís és anar valorant quins reforços necessitem i anant-los contractant” sempre que hi hagi professionals disponibles, i ha exemplificat: “Si l’activitat és intensa al juny, que comencin aquell mes i no al juliol” una ampliació de servei que també es podria produir, segons Gómez, si hi ha demanda assistencial a finals de temporada.

La carta del resident i el català
Així mateix, la consellera ha comentat la carta d’un resident en què lamentava que “un pacient desplaçat de Formentera en helicòpter [a Can Misses] sense perill de vida o mort torna a començar el circuit d’Urgències des de la casella de sortida i ha d’esperar [per segona vegada] el seu torn encara que ja vengui derivat i valorat de Formentera”. Gómez ha apuntat que no coneixia els detalls del cas, si bé ha assenyalat que “el més important és que la persona estigui desatesa”.
Finalment, Gómez ha parlat del requisit del coneixement del català per treballar a la Salut pública de les Balears. La consellera ha declarat que en el procés d’estabilització de llocs laborals, “per tenir una plaça fixa, si les categories són deficitàries [el professional] es pot eximir” del coneixement del català. D’aquesta manera, l’idioma propi de la nostra comunitat és un requisit només en els casos en què no existeixi dificultat per cobrir el lloc de feina: “Resumint, pot venir de fora qualsevol metge que no tengui el català i ningú se n’anirà per no tenir-lo”, ha conclòs.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Será que hoy sufrimos las malas decisiones de las gerencias de ayer …

Deixa una resposta

PROGRAMES