TOP
L’estany des Peix. 7bts

Sa Unió critica el retard en l’ordenança d’amarraments de l’estany des Peix i anuncia al·legacions

Sa Unió ha criticat “el retard en l’aprovació de l’ordenança de preus d’amarraments de l’estany des Peix. Les presses per aprovar coses a darrera hora provoquen que es facin malament, com els serveis de recollida de residus, el transport públic o les concessions de platges, entre altres”. Així ho ha explicat el portaveu del grup, Llorenç Córdoba, durant el transcurs del ple extraordinari del Consell celebrat aquest dimecres, i en el qual ha criticat el poc termini que s’ha donat per a estudiar la documentació.
En aquest sentit, el conseller de Sa Unió ha anunciat que la coalició està estudiant la presentació d’al·legacions per millorar aquesta normativa que arriba “tard i malament. El primer no té solució, però el segon sí, per la qual cosa continuarem treballant en determinades propostes de millora”.

Amb presses i sense consens amb els afectats
Córdoba ha recordat que “ja vam sol·licitar que es comencés a elaborar en 2019 -de manera paral·lela al projecte- i, malgrat que l’equip de govern va prometre dur a terme la primera reunió el gener de 2020, la realitat és que s’ha arribat fins al dia d’avui sense els deures fets i ara han vingut amb les presses habituals”.

El portaveu ha lamentat, a més, que “en cap moment s’ha treballat el text amb els afectats i les associacions, per la qual cosa no hi ha hagut cap consens”. Davant les paraules del conseller de Medi Ambient, Toni Tur, on afirma que es va en temps segons el programat, des de Sa Unió es pregunten per què llavors s’ha hagut de convocar un ple extraordinari sols per tractar aquest punt, “no és coherent”, afirmen.

Imprecisions i incorreccions
El grup assegura que “el document compta amb imprecisions i incorreccions, com en considerar que com més potència té un motor més contamina, independentment del combustible, i, per tant, ha de pagar més. No és així, un motor antic pot contaminar molt més que un de nou de la mateixa potència. Estam d’acord que qui més contamina més paga; així i tot, el criteri no és correcte”.

Així mateix, el portaveu ha aprofitat per recordar que no han rebut cap resposta des de l’equip de govern sobre la sol·licitud de ple extraordinari que es va demanar la setmana passada per a intentar aconseguir una pròrroga dels serveis de platges anteriors per poder donar servei enguany.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES