TOP
Formentera des de la pujada a la Mola.

Xerrada sobre les subvencions per creació de faixes forestals i recuperació de cultius

El pròxim dimecres 5 de febrer a les 9.00 h a la Sala d’Actes del Consell de Formentera, a la seu de la plaça de la Constitució, es farà una xerrada informativa sobre les subvencions per a prevenció d’incendis forestals 2019-2020. Aquesta xerrada va dirigida a propietaris o titulars de parcel·les forestals, socis de la Cooperativa del Camp, gestors de biomassa i públic en general.
Les ponents seran Krystelle Roussel (técnica FOGAIBA) i Inés Landa (tècnica Servei de Gestió Forestal de la CMAT). Cal destacar que per aquesta convocatòria, el FOGAIBA destina, a la gestió forestal de parcel·les ubicades en zones declarades de mitjà o alt risc d’incendi forestal, un import d’1.700.000 € per totes les illes, que es podria incrementar en cas de necessitat.

Ajudes
Les ajudes podrien ascendir al 80% del cost de la intervenció, o 85%, si es disposa d’un pla de gestió d’aprofitament forestal vigent. La inversió màxima auditable és de 30.000 € per beneficiari. Les subvencions es poden demanar fins al 28 de febrer de 2020 i en la mateixa reunió es resoldran els dubtes de com tramitar-les.
Aquestes ajudes estan destinades a la creació de faixes o àrees de prevenció d’incendis forestals, obertura o manteniment d’una superfície de prevenció, mitjançant tala o poda d’arbrat, i/o eixerma de sotabosc. També per fer aclarides d’arbrat forestal i gestió dels arbres afectats per desastres naturals, entre d’altres. Però també interessa als agricultors perquè hi ha subvencions per recuperació de cultius.

Compartir

PROGRAMES