TOP

ULLERES VIOLETA: 35 dones són ateses a Formentera per violència masclista el 2021

Avui a Ulleres Violeta Natalia Surop recupera les xifres dels assassinats masclistes a Espanya i analitza el canvi en el mètode de registrar-los. A l’espai també s’aborda el cas de Formentera, on l’any 2021 el Servei d’Informació i Atenció a la Dona atengué a 35 dones víctimes de la violència masclista (dos més que les 33 del 2020). D’aquestes 35 dones, 21 han set nous casos i la resta, 14, ja havien patit anteriors episodis.
Del total de les dones ateses pel servei del Consell, 29 s’han derivat al servei de Psicologia. A més, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona també ha hagut d’intervenir amb 6 nens i nenes víctimes i ha realitzat 5 assessoraments legals. Així mateix, les atencions a les víctimes han culminat amb tres contractes laborals a través del programa de SOIB Dona.

Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell de Formentera: 971.32.12.71 i violenciagenere@conselldeformentera.cat

Telèfon d’Atenció a les víctimes: 016

Urgències: 112

No us perdeu altres edicions d’aquest espai en què hem xerrat de la depilació femenina amb Bel Olid, masclisme a la música, de la visibilitat de la violència de gènere, del 25N, del paper de les dones en àmbits com el futbol o l’arqueologiales floretes no desitjades (en castellà, ‘piropos’), micromasclismes i pornografiala situació d’elles a l’Afganistan, les dones en el món de l’esport, la desigualtat en el futbolde masclisme i pel·lícules infantilsd’estereotips, dels tics sexistes en la roba dels infants, de la publicitat i les dones en el Dia de la Mare o del cas de Juana Rivas.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES