TOP
Pam Ferrer a Ràdio Illa.

El control sobre les matances, necessari per mantenir la triquinosi a zero a Formentera

Pam Ferrer, veterinària del Consell de Formentera, explica com portar a terme el control gratuït de la triquinosi en les matances domèstiques, una pràctica tradicional autoritzada des de l’1 de novembre i fins al 30 de març. Ferrer, qui indica que a Formentera hi ha una quarantena de porcs que poden passar per aquest procés, assenyala que a l’oficina de la conselleria insular de Medi Rural, en el Centre Gabrielet, els interessats poden recollir i entregar les bosses de plàstic de la mostra que posteriorment serà analitzada. L’horari del servei és de 9 a 14 h, de dilluns a divendres, i també s’hi pot contactar a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat i el telèfon 971 321 087.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. A les Illes Balears no s’ha registrat cap brot de triquinosi des de l’any 2009, i en aquell cas la malaltia es detectà en carn procedent de fora de la nostra comunitat. Ferrer subratlla que per mantenir aquestes bones dades cal perseverar en el control sanitari obligatori de totes les matances.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES