TOP
Un quiosc de la costa de Migjorn. Foto: 7bts.

Els quioscos, el tema local que més visites ha generat durant 2022 al web de Ràdio Illa

El concurs per adjudicar els quioscos de platja és el tema d’àmbit local més consultat al web de Ràdio Illa Formentera durant 2022, que apareix fins en 5 ocasions en el rànquing de les 20 entrevistes i notícies més visitades d’enguany, sumant entre aquestes 5 peces un acumulat de 14.500 clics. Sobre aquesta temàtica, l’article que més interès ha despertat, amb més de 4.400 consultes, és el titulat ‘Cap dels anteriors gestors renova els sis quioscos adjudicats‘ publicat el 8 d’abril. En aquest reproductor podeu escoltar l’espai complet d’aquest resum 2022 a Ràdio Illa.

Malgrat això, el post que més visites ha acumulat durant el 2022 -més de 21.000- no és d’àmbit exclusivament formenterer. Es tracta de l’entrevista al filòsof Jordi Pigem en què presentà a Ràdio Illa el seu llibre Pandèmia i Posveritat.

Així mateix, l’article sobre el traspàs, el passat 19 de novembre, de la pedagoga, activista cultural i cofundadora de Formenterers Solidaris, Tere Costa, també ha suscitat una gran atenció de l’audiència, amb més de 3.600 lectures.

A banda dels quioscos, entre les publicacions més consultades també es reiteren altres assumptes polèmics, com la regulació del fondeig a l’estany des Peix o la problemàtica de la manca d’amarraments per al xàrter nàutic al port de la Savina. Així, la notícia sobre la retirada de la passarel·la de l’estany ha registrat més de 2.600 clics i l‘entrevista a Sergi Gómez, de Náutica Hélix, ha comptabilitzat més de 2.000 visites.

En àmbit d’habitatge, tot i que les explicacions sobre els serveis de l’Oficina d’Habitatge no han depassat les 200 lectures, la sanció del Govern balear per l’intent de vendre a preu de mercat un habitatge protegit (1.780 clics) i l’entrevista a una resident que ha abandonat l’illa per manca de casa (1.200 clics) han produït un moviment significatiu al web.

Tot i que entre els 40 posts més consultats abunden les notícies de successos, des d’incendis i accidents de trànsit fins a operacions antidroga (més de 1.800 clics), també han generat una audiència destacable publicacions que no fan referència a l’última hora sinó que aposten per una anàlisi assossegada, com la que oferí el capità Joan Torres, en el seu comentari sobre l’informe de l’accident marítim de l’Eco Lux (1.160 visites).

En medi ambient, estan empatades amb 1.500 clics dos informacions d’aquest estiu: la peça sobre la festa il·legal en una casa particular de cala Saona que va fer passar la nit en blanc als vesins i el vessament contaminant a la platja des Pujols.

En igualtat, si bé la notícia sobre les 38 dones víctimes de la violència masclista ateses pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell ha recopilat poc més de 200 consultes, l’entrevista a na Rebeca Villasante que Ràdio Illa va oferir amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica ha obtingut gairebé 900 clics.

En àmbit d’esports, cal destacar l’impacte de l‘entrevista a Quique Llopis arran del tancament de les pistes de pàdel de cala Saona (més de 1.000 lectures). En cultura i educació, l’obertura del menjador escolar de Sant Ferran (900 clics) i la cançó de Paquita de can Jaume d’en Porressines, Sa roba d’anar de Festa (gairebé 700 visites), també han despertat interès. 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES