TOP
Gonzalo Antonio Espí. Foto: Àrea de Salut

Espí: “L’objectiu és que hi hagi els mínims desplaçaments per rebre atenció sanitària”

El director gerent de l’Hospital de Formentera, Gonzalo Espí, que assumí el càrrec el passat mes de març, explica a Ràdio Illa que el seu objectiu és que els residents hagin de viatjar el mínim possible per rebre una atenció sanitària de qualitat. En aquest sentit, Espí assenyala que la implantació de l’hemodiàlisi està seguint els terminis previstos, tot i que ha preferit no concretar quan aquest servei serà una realitat a Formentera.

Sobre el fet que l’Hospital de la nostra illa no compti aquest estiu amb el reforç d’urgències de 2 metges i 2 infermeres, el directiu ha assenyalat que de gener a juny en aquest servei s’han atès un 23% de pacients més que l’any 2020, però en canvi, s’ha registrat una caiguda del 35% amb relació a les urgències ateses el 2019, el darrer any en què Formentera comptà amb aquest suport de facultatius i infermeres.
D’altra banda, Espí ha afirmat que a l’Hospital de Formentera no s’ha deixat a cap professional de la infermeria sense vacances, com comunicà el sindicat SATSE la passada setmana. Així mateix, el responsable de l’Hospital ha informat que l’àrea de Salut pitiüsa ha demanat al Govern balear que estudii actuacions arran de la vídeo denúncia, publicada pel diari italià La Repubblica, sobre un centre privat que porta a terme proves de covid as Pujols.

Compartir

PROGRAMES