TOP
Dàrsena interior de Ponent del port de la Savina.

L’APB descarta un canvi de mans imminent en la gestió de la dàrsena de Ponent de la Savina

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha informat Ràdio Illa que, si les mesures cautelars que ha sol·licitat Marina de Formentera no són revocades, Port Med Formentera quedaria sense títol habilitant per ocupar les instal·lacions de la dàrsena de Ponent del port de la Savina. En aquest cas, la mateixa font ha confirmat que l’entitat portuària “hauria de concedir un nou títol a Port Med mentre es convoca un altre concurs”. D’aquesta manera, l’APB descarta que hi hagi un canvi imminent en la titularitat de la gestió de la dàrsena.

Recurs contra la suspensió cautelar del concurs
Així mateix, l’APB ha afirmat a Ràdio Illa que avui mateix presenta un recurs contra l’auto del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que estima les mesures cautelars sol·licitades per Marina de Formentera, que impliquen la suspensió de les bases del concurs amb el qual s’atorgà per 3 anys la gestió de la dàrsena de Ponent a l’empresa Port Med. Marina de Formentera, que explotà aquest espai portuari fins al passat octubre, havia sol·licitat les mesures cautelars en el si del recurs en l’àmbit contenciós administratiu que ha interposat contra les bases del citat concurs, al qual, finalment, no es presentà. Paral·lelament, Marina de Formentera també ha activat un recurs contra la negativa de l’entitat portuària a concedir-li la pròrroga per continuar gestionant la dàrsena de Ponent del port de la Savina durant 3,5 anys més.

Bustos reclama al Consell que intercedeixi
Ángel Bustos, conseller delegat de Marina de Formentera, ha anunciat a Ràdio Illa que té previst abonar la fiança d’1,5 milions d’euros en el termini d’un mes per executar les mesures cautelars que el recent auto del TSJIB li ha concedit. Així mateix, Bustos assenyala que sol·licitarà el retorn de la possessió de la dàrsena de Ponent a favor de Marina de Formentera. Sobre aquesta recuperació de l’explotació, el directiu indica que “hauria de ser així” tot i que admet que serà l’APB qui haurà de prendre la decisió.

En violeta, la zona inclosa en els 13.408 m² de la dàrsena de Ponent. APB

A més, l’empresari ha apuntat que si l’entitat portuària acaba convocant un nou concurs per a la gestió de la dàrsena de Ponent, el Consell de Formentera (amb representació al Consell d’Administració de l’APB) s’hauria d’assegurar que no acabàs sent “una subhasta” que només tengui en compte criteris econòmics. En canvi, Bustos creu que l’APB hauria de consensuar amb el Consell de Formentera les bases del concurs amb la finalitat que comprenguessin aspectes “socials i polítics” per impedir que, per mor de les altes tarifes, quedin exclosos del port els aficionats a la navegació i els empresaris locals. Finalment, ha afirmat que, si Marina de Formentera recupera la gestió de la dàrsena de Ponent, cobraria als usuaris una xifra similar a les tarifes que mantenia abans d’abandonar aquest espai.

L’APB anuncia accions legals contra Marina de Formentera      
D’altra banda, l’APB ha avançat que està preparant accions legals contra Marina de Formentera pel fet de no haver abandonat la dàrsena de Ponent quan caducava el seu títol habilitant, el 27 de maig de 2022. A partir d’aquell moment, Marina es mantingué en aquestes instal·lacions portuàries fins al 4 d’octubre del mateix any.
Posteriorment, i en virtut del concurs que havia guanyat, Port Med Formentera, del grup de l’empresari Nicolás Mayol (antic gestor de la dàrsena de Llevant, amb Formentera Mar), prengué possessió de l’espai portuari, que compta amb una superfície total de 13.408 m² i que comprèn places d’amarratge, tres edificacions destinades a activitats comercials i una estació de subministrament de combustibles per a embarcacions d’esbarjo.
Port Med Formentera, que per mor de la permanència de Marina de Formentera a la dàrsena, no pogué explotar l’espai durant la passada temporada turística, ha comunicat a Ràdio Illa que fins ara no ha iniciat cap acció legal contra l’empresa de Bustos, en entendre que el conflicte és entre l’APB i l’antiga gestora. Ara bé, Port Med Formentera no descarta personar-se en qualsevol expedient que es promogui en aquest sentit en un futur. Així mateix, des de Port Med Formentera es confia en el fet que l’Autoritat Portuària actuarà en defensa de l’interès general i protegint els drets que ha obtingut l’empresa guanyadora del concurs públic ara impugnat.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES